Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Роман" - страница 5
На нормален роман бих искала да напиша 2000 до 2500 думи на ден; Средно пиша по 10 000 думи на седмица и след това има ден за планиране. С историческите е доста по-трудно, защото трябва да спреш и да провериш фактите.
Сара Пинбъра
Архитектурата е дисциплина, която изисква време и търпение. Ако човек прекара достатъчно години за писане на сложни романи, някой ден би могъл да изгради уважавано хайку.
Том Мейн
Не съм сигурен, че е възможно да се напише роман за хора, които не престъпват и не се спъват, хора, които не изненадват себе си с нещата, които правят, хора, които могат да обяснят всичките си действия с перфектна логична последователност. Поне за мен не е възможно да напиша такъв роман.
Том Перота
Свикнал съм да адаптирам романите си за игрален филм - може да бъде предизвикателство да изрежеш и компресираш три или четиристотин страници в два часа драматично действие.
Том Перота
Романите ми със сигурност са по-вълнуващи от собствения ми живот.
Том Перота
Нищо не може да бъде по-добро от писането на роман, защото то е цялостен израз на вас. Вие просто контролирате всичко. Дори режисьорът няма такова ниво на контрол.
Том Перота
Просто ви давам някакъв удар, нелепият сюжет на роман, история, която съм измислил, за да докосне сърцето ви - една трета глупост, една трета алкохол и една трета истинска нежност, знаете какви неща.
Антонио Лобо Антунеш
Винаги, когато някой заяви, че е прочел моя книга, аз съм разочарован от грешката. Това е така, защото книгите ми не трябва да се четат в смисъла, който обикновено се нарича четене: единственият начин, по който ми се струва да подхождам към романите, които пиша, е да ги хвана по същия начин, по който човек се разболява.
Антонио Лобо Антунеш
Романите ми често са за хора, които са влюбени или привлечени един към друг.
Уилям Бойд
Познавам много по-стари писатели, които са били много успешни и чиито книги вече са изчерпани, така че трябва да отидете до продавачите на антикварни книги, за да купите техния пети или осми роман или каквото и да е.
Уилям Бойд
Винаги съм обичал комиксите и все още съм голям фен на графичния роман.
Уолтър Хил
Метафизичните системи за философите са същото, което са романите за жените.
Волтер
Хората пишат поезия, романи, ситкоми - за любов.
Хелън Фишер
Романът се ражда от разочарование; стихотворението, от отчаяние.
Хосе Бергамин
Все още е невероятно трудно. Не просто да усъвършенствам занаята си, но да ритам врати, да публикувам работата си. В началото можех да тапицирам къщата си с всички изпратени от мен писма за отказ. Вложих хиляди часове и страници в четири романа, които никога не видяха бял свят.
Бенджамин Пърси
Романът не е алегория... Това е чувственото преживяване на друг свят. Ако не влезете в този свят, затаите дъх с героите и се включите в съдбата им, няма да можете да съпреживеете, а съпричастността е в основата на романа. Ето как четете роман: вдишвате преживяването. Така че започнете да дишате.
Азар Нафизи
Имам термин, който измислих, наречен фюжън фантастика - така се чувствах, с липсата на точка, дългите изречения. Формата е много свободна и ми позволи да бъда в главите на героите и да обиколя навсякъде - миналото, настоящето. За мен винаги има ниво на експериментиране - не съм щастлив да пиша това, което бихме могли да наречем традиционни романи...
Бернардин Еваристо
Исках да превърна присъствието в отсъствие. Бях много разочарован, че черните британски жени не се виждат в литературата. Съкратих го до 12 знака - исках да обхващат от тийнейджър до някой на 90 години и да виждам траекторията им от раждането, макар и не линейна. Има много начини, по които другостта може да бъде интерпретирана в романа - жените са други по толкова много начини, а понякога и една от друга. Исках да бъде идентифициран и като роман за жените.
Бернардин Еваристо
Написах три романа за шест месеца, с яснота на фокус и внимание към детайлите, които никога преди не бях изпитвала. Този тип възвишена творческа енергия е характерен за повишеното и продуктивно състояние на настроението, известно като хипомания.
Айлет Уолдман
Обичам романа на "Английският пациент"; Мисля, че това е дълбоко красив роман. Обичам филма на "Английският пациент"; Мисля, че това е изключително красив филм. И те са напълно различни. Приемате всеки при свои условия и това е нещо като идеалното.
Айлет Уолдман
Романите не са педагогически инструменти или инструкции в правото или физиката или друга дисциплина. Романът трябва да бъде емоционално преживяване, пътуване на въображението и понеже науката повдигна толкова много въпроси, които засягат и ще засягат хората, това е доброто начално място за мен.
Алан Лайтман
Писането на романа ми се стори толкова лично! Мисля, че публикуването на роман е доста публично и изобличаващо и това, което ми е малко страшно в момента, е фактът, че той се чувства толкова изцяло против поверителността, която пише.
Гарт Грийнуел
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
15
Следваща