Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Роман" - страница 4
През февруари тази година се върнах в Китай, за да проуча следващата си книга. Властите знаят за моите романи, публикувани на запад, включително последният, Пекинска кома, за студент, застрелян на площад Тянанмън, но досега ми позволиха да се върна.
Ма Дзиен
Четенето е частен акт, частен дори от човека, който е написал книгата. След като романът е там, авторът е извън въпроса. Читателят и книгата имат свои собствени взаимоотношения сега и трябва да бъдат оставени сами, за да решат нещата сами.
Ан Патчет
Героите са ключът към добрата книга. Отне ми няколко романа, за да разбера това.
Майкъл Морпурго
И вечно едно и също - Нека героят в романа обича!
Марина Цветаева
Говорим за романа, нали? Но може би не сме. Ние говорим за себе си. И предполагам, че това може да започне да се случва, когато говориш за книга.
Мег Уолицър
Като писател трябва да знаете какво обещава вашата история или роман. Вашият читател ще знае.
Нанси Крес
Романите са по-дълги от живота.
Натали Барни
В собствения си живот учих музика, а не творческо писане; Виждам романа като музика - начало като увертюра, теми и подсюжети като реплики във фуга. Шансът да напиша роман за музикант, обхванат от всякакви ограничения, но който играе крайната си борба за свобода на пианото, беше неустоим.
Никол Монес
Романът е връзка, разбирате ли? Когато четете книга, писателят е свършил половината работа, а вие вършите половината работа. Вие осигурявате въображението; думите се превръщат в картини в ума ви. Има активна връзка, която се случва.
Ноа Хоули
Ходех с родителите си и ми харесваше, бях в училищни пиеси и започнах да чета пиеси, преди да започна да чета романи. Ще го защитавам до дупка. Когато театърът е добър, е страхотен.
Патрик Марбър
Страхотното при използването на миналото е, че ви дава най-колосалната свобода да измисляте. Изследването е необходимо, разбира се, но никой не пише роман, за да илюстрира драматично това, което всички вече знаят.
Питър Кери
Не разделям книгите си на исторически романи и останалите. За мен всички те са измислени светове и и двата вида се пораждат от любопитство, някакво разследване на миналото.
Питър Кери
Добрите романи не се пишат, те се пренаписват. Страхотните романи са диаманти, извлечени от многослойни пренаписвания.
Пиърз Пол Рийд
В крайна сметка реших, че ако наистина ще напиша роман, не мога да го направя в Ню Йорк, докато имам работа. Нуждаете се от постоянен източник на пари, за да живеете в Ню Йорк, освен ако не сте самостоятелно богат, което аз не съм.
Рейчъл Къшнър
Писането на първи роман беше труден интензивен курс. Научих толкова много през шестте години, които ми отнеха да го напиша, предимно технически неща, свързани със занаята.
Рейчъл Къшнър
Четенето беше като наркотик, дрога. Романите създаваха настроения, в които живях с дни.
Ричард Райт
Получавам и чета огромен брой първи романи.
Ричард Русо
Разгръщането на една история е едновременно вълнуващо и толкова трудно за всеки роман, който съм написал, независимо от времето и мястото.
Роуз Тримейн
Мога да изпълвам всеки герой по начин, който е трудно да се направи успешно в съвременен роман.
Роуз Тримейн
По-старите книги бяха доста лекомислени. Но мисля, че повечето от романите ми завършват с дълбока нотка на песимизъм. Сянката сякаш се затваря. Крайният извод не е, че животът е прекрасен и всичко е светло и весело в градината.
Рут Прауър Джабвала
Просто трябва да има труп в детективски роман, и колкото по-мъртъв е трупът, толкова по-добре.
С. С. Ван Дайн
Хубавото при писането на роман е, че отделяш време, седиш с героя понякога девет години, вглеждаш се много дълбоко в ситуацията, за разлика от реалния живот, когато просто измисляме нещо.
Сандра Сиснерос
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
15
Следваща