Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Роман" - страница 3
Бог е свиреп във Старият Завет и обаятелен в Новия - доктор Джекил и мистър Хайд в свещен роман.
Марк Твен
Мисля за моите романи като за забавление.
Стивън Картър
Що се отнася до писането за изкушението, няма драма без изкушение и няма роман без драма.
Том Перота
Страхотният роман повишава сетивата и чувствителността ви към сложността на живота и на отделните хора и ви пречи от самодоволството, която вижда морала във фиксирани формули за доброто и злото.
Азар Нафизи
Романът не е морален в обичайния смисъл на думата. Може да се нарече морално, когато ни изтръгне от ступора и ни накара да се изправим срещу абсолютите, в които вярваме.
Азар Нафизи
Грешките на детството и възпитанието дадоха голям и обсесив принос за автобиографията и романа.
В. С. Притчет
Най-добрите криминални романи се основават на хора, които пазят тайни. Всички лъжат - може да мислите, че лъжата е безобидна, но вие ги обедините и настъпва бедствие.
Алафеър Бърк
Израснах, четейки класическите романи за шпионажа от студената война и изучавах руската история и съветската външна политика.
Даниъл Силва
Винаги съм знаел, че писането на роман е страхотно нещо.
Джеймс Солтър
Всички романи са фантазии. Някои са по-честни в това.
Джийн Улф
Никога не се научаваш как да пишеш роман. Просто научаваш как да пишеш романа, който пишеш.
Джийн Улф
Има много блестящи хора, които са твърде стресирани да четат предизвикателни литературни романи.
Джон Бърдет
Човек е като роман - до последната страница не знаеш, как ще завърши. Иначе не си струва да се чете.
Евгений Замятин
Историческите романи са без съмнение най-добрият начин за преподаване на история, защото те предлагат човешките истории зад събитията и оставят читателя с желание да знае повече.
Луис Л'Амур
Афоризмът е роман, от който е зачеркнато всичко излишно." - "Афоризм - это роман, из которого вычеркнуто все лишнее.
Михаил Генин
Четà романите от средата, за да ми е по-интересно: как ще завърши историята и как е започнала.
Янина Ипохорска
Всички мои романи са демокрации.
Амос Оз
Днес френският роман е потопен в сперма и екскременти. И малко по малко читателят започва да възприема заобикалящата действителност като нищо друго, освен замазано с лайна.
Андрей Макин
Този, който има любопитство, а не любов, трябва да пише афоризми, а не романи.
Сирил Конъли
Роман, в който няма смърт, изглежда за мен роман, в който няма живот.
Гилбърт Кийт Честъртън
Писането на роман е невероятно изживяване на свобода. Човек поставя себе си в режим на разказ. Можете да тръгнете във всяка посока - минало, бъдеще или да преминете странично, или да включите собствените си убеждения. Това е пълна свобода.
Дейвид Мамет
Когато обичат, не пишат любовни романи.
Колет
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
15
Следваща