Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Роман" - страница 2
Пораждайки поглъщащи комикси и романи на ужасите и вдъхновен да стана писател заради романи, филми и комикси, аз винаги знаех, че ще напиша роман на ужаса.
Колсън Уайтхед
Ако считах себе си за писател, аз не бих писал сценарии. Аз бих писал романи.
Куентин Тарантино
Има технически, литературен термин за тези, които грешат мненията и вярванията на герои в роман с тези на автора. Терминът е "идиот".
Лари Нивън
Процесът на създаване на сценарий е противоположен на процеса на написване на роман или театрална пиеса. Тук всичко идва от вън.
Абел Ганс
Бях много повлиян от Вълшебната планина. Това е книга, която ми оказа огромно влияние. Обичах това като форма за роман: поставете куп хора на красиво място, дайте им на всички туберкулоза, накарайте всички да останат в спален чувал от козина няколко години и да видите какво ще се случи.
Ан Патчет
Човек извършва много различно действие, когато чете филм и когато чете роман. Вашето внимание се държи по различен начин.
Мануел Пуиг
Винаги съм се чудил защо няма страхотен френски роман за германската окупация. Новите римски автори не се интересуваха от разказването на подобни неща.
Мануел Пуиг
Пиша романи, защото има нещо, което не разбирам в действителност.
Мануел Пуиг
Написах всеки един от моите романи, за да убедя някого в нещо.
Мануел Пуиг
Романите от раждането на жанра са пълни с отхвърлени, съблазнени и изоставени девойки, чиято правилна съдба е да умрат...
Маргарет Драбъл
Само в младостта си можем да четем тъжни, тежки романи.
Мария Кюри
Аз не съм Толстой, че в старостта си да странствам, и не съм Гогол, че да изгоря свой роман. И не съм играч - нямам любов към рулетката. Моята страст наистина е семейството и дома. Искам да живея, като японец: нищо излишно.
Михаил Боярски
Е, писането беше това, което исках да правя, винаги беше това, което исках да правя. Имах романи за писане, така че ги написах.
Октавия Е. Бътлър
Удоволствието от писането на художествена литература е, че винаги забелязвате някакъв нов подход, алтернативен начин за разказване на история и манипулиране на герои; романът е толкова чудесно гъвкава форма.
Пенелъпи Лайвли
Пиша още един роман и знам какво ще правя след това, което може да е нещо повече от това, може би някаква странна смесица от фантастика и нехудожествена литература.
Пенелъпи Лайвли
Всеки роман създава свой собствен климат, когато тръгнете.
Пенелъпи Лайвли
Винаги съм се интересувал много от късия разказ. В сравнение с често изтощителния свят на романа, кратката история предлага по-бърза награда и има нещо привлекателно в нейната по-голяма спонтанност...
Рейналдо Аренас
Филмите трябва да се справят с времето много ефективно. Те са за нанизване на сцени заедно в настоящето. Романите не са непременно за това.
Ричард Русо
Когато погледна назад към романите си, откривам, че когато мисля, че съм приключил с тема, обикновено не съм. И обикновено темите ще се повтарят от роман на роман в странни, нови облици.
Ричард Русо
Процесът на пренаписване е приятен, защото не сте в тази екзистенциална паника, когато изобщо нямате роман.
Роуз Тримейн
Може би всички писатели вървят по такава линия. Като цяло - както всички правим в мечтите си - вярвам, че влагам нещо от себе си във всички герои в романите си, както мъже, така и жени.
Роуз Тримейн
Да пееш песен е съвсем различно, отколкото да пишеш стихотворение. Не съм и никога няма да бъда романист, но да напиша роман не е същото нещо като да напишеш пиеса. Има разлика във формата, но по същество това, което търсите, е едно и също нещо.
Сам Шепърд
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
15
Следваща