Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Роман" - страница 13
Това, за което пиша в романите си, е и това, което имам в живота си.
Елин Хилдебранд
Когато четете роман, мисля, че причината, поради която се интересувате от това как се развива даден сюжет, е, че го приемате като точка за данни в голямата история за това как работи светът. Получава ли такъв и такъв тип момичето в крайна сметка? Изневярата носи ли някога щастие? Как победителите стават победители?
Елиф Батуман
Първият модерен роман вече беше продукт, дори израз на негативна критика: "Дон Кихот" съдържа доста изрична критика към рицарския роман и неговата недостатъчност, за да отчете начина, по който се чувства истинският живот, когато ставате сутрин на Испания през XVII век.
Елиф Батуман
Винаги съм искала да пиша романи, дори преди да съм прочела много романи или да съм имал много добра представа какви са те.
Елиф Батуман
Дори в романи, където любовната връзка не е във фокуса, имам чувството, че тя често е там, а фонът е някакъв барометър дали това е щастлива или тъжна история или това е успешен или неуспешен живот.
Елиф Батуман
От ранна възраст любимото ми нещо за четене бяха романи. Години наред, когато пишех само научна литература, все още четях почти изключително романи. Странно е да произвеждаш нещо, което не консумираш. Чувства се наистина отчуждаващо.
Елиф Батуман
Обсебващите умствени състояния се коренят в сексуалните задръжки, фрустрации или злоупотреби и водят до смущения във всички човешки взаимодействия. По тази причина дават повод за създаването на множество трактати, романи и филми.
Енрике Марискал
Видях, че единственото нещо, което може да направя с живота ми е да напиша роман.
Алис Мънро
Много романи използват престъпността като стъпка, за да говорят за по-големи проблеми. Затова просто мисля за себе си като за писателка.
Карин Слотър
Когато обличаш костюмите, когато се преструваш, че си честен и ограбваш на много по-високо ниво, тези момчета заслужават... е, да бъдат в моите романи, а аз имам специална съдба, запазена за тях.
Карл Хайасън
За мен вестникарският бизнес беше начин да науча за живота и как работят нещата в реалния свят и как хората говорят. Научаваш се на всички умения - научаваш се да слушаш, научаваш се да си водиш бележки - всичко, което използваш по-късно като писател, беше ценно обучение в света на вестниците. Но винаги съм искал да пиша романи.
Карл Хайасън
По ирония на съдбата идвам от семейство на адвокати – баща ми, дядо ми, а сега и най-големият ми син. И някои от най-добрите ми приятели са адвокати, въпреки че не приличат на тези, които се появяват в моите романи.
Карл Хайасън
Ако правите определено количество работа всеки ден, в крайна сметка това ще се превърне в роман.
Алистър Рейнолдс
Романтичните романи могат да бъдат разделени на две широки категории: исторически романси, които използват голямо разнообразие от исторически фонове, и съвременни романси. Разграничаването е важно, тъй като времевите настройки оказват силно влияние върху сюжетните линии и вида на фантазията, който се намира в книгите.
Кати Линц
Винаги съм имал това понятие за ноар роман в Голуей. Градът експлодира, емиграцията се обърна и ние бързо се превръщаме в космополитен град.
Кен Бруен
Исках да пиша английски криминални романи, базирани на американския твърд стил, а за първите два романа за Брикстън критиците всъщност не знаеха, че съм ирландец.
Кен Бруен
Ако в крайна сметка имам роман, който се продава наистина добре и който ми позволява да плащам за здравна застраховка и ипотека, без да се налага да работя на дневна работа, това би било чудесно.
Кен Лиу
Романът, който автор пише, често не е романът, който читателят чете и повечето от "съобщенията" в романа са поставени там от читателя. В това няма нищо лошо, разбира се. Така функционира литературата.
Кен Лиу
Хората ужасно обичат да правят трагични драматични романи от всичко.
Клод Симон
Роман, подобно на музиката, не е възприемане на тема, а израз на хармония.
Клод Симон
Когато хората ме питат как измислих концепцията за втория ми роман "Безсмъртниците" – четирима братя и сестри посещават врачка, за която се говори, че може да каже на всеки датата, на която ще умре – винаги ми се иска да имам по-добър отговор.
Клоуи Бенджамин
Детективските романи са много поучителни за хора, които в ежедневието не се сблъскват често с престъпници.
Корнелия Функе
Предишна
1
...
12
13
(Текуща)
14
15
Следваща