Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Роман" - страница 12
Писането е израснало от удоволствието от бягството. Романите ми са много извън личния ми опит. Ето защо обичам да пиша художествена литература. Позволява ми да напусна съществуването си и да обитавам други животи.
Даниел Трусони
Най-очевидната разлика между писането на романи и мемоари е, че моите мемоари са истински истории и изследват определени преживявания, които съм преживял, и по този начин действат в границите на паметта и фактите.
Даниел Трусони
Жената мечтае за любовен роман, мъжа - за кратка новела.
Дафни Морие
Затова харесвам романтичните романи. От тях искам да живея, дори се появява надеждата, че можете да повярвате в любовта. Дори втори път.
Деби Макомбър
Написал съм нещо като 17 романа, което не е лошо, предполагам, но баща ми е написал 120 книги, майка ми 40. За сравнение съм мързелива.
Дебора Могак
Живейте живота си като приключение. Живейте като герой на вълнуващ роман.
Дейвид Алмънд
Отидох със старата поговорка, че трябва да напишеш това, което знаеш. Това, което знаех, беше Великобритания от 18 век, така че реших, че ще направя, е да напиша роман, базиран на моето изследване на дисертацията.
Дейвид Лис
Мисля, че по някакъв начин това, което е Сноудън, е смесица от шпионски роман от студената война и шпионски роман след 9/11.
Алекс Беренсън
Най-лошото, което можете да кажете за либертарианците, е, че те са интелектуално незрели, замръзнали в мирогледа, много от тях погълнати от четенето на романи на Айн Ранд в гимназията. Подобно на други идеолози, либертарианците реагират на неспособността на света да се съобрази с техния модел, като питат къде светът се обърка.
Джейкъб Уайсбърг
Опитвам се да пиша книги, които са различни от книгите, които вече съм писал. Мисля, че едно от нещата, които наистина се опитвам да направя, е да преоткрия как може да се напише роман.
Джеймс Фрей
Ако пишете роман, можете да си позволите да видите къде ви отвежда духът, но по отношение на структурата и инженерството със сценарий трябва да сте доста прагматични; в противен случай ще избяга от вас.
Джейн Голдман
Основното нещо за романа, което е напълно завладяващо: Той не е притежаван от писателя; притежава го читателят.
Джейн Смайли
Желанието да се напише роман е единствената необходима предпоставка за написването на роман.
Джейн Смайли
Писането на романи е по същество аматьорска дейност.
Джейн Смайли
Историите са като нации. Италия е героично стихотворение, Англия е дълъг готически роман, но Америка е цветен филм.
Джес Уолтър
...не губете надежда - всички романи се оказват неуспешни, докато не намериш това, което е нужно.
Джилиан Флин
Романите са за мъже и жени, деца и кучета, а не за политика.
Джон Чийвър
Петстотин и деветимата писатели пишат осем хиляди и два романа, в които присъстват кръгло дванайсет хиляди писатели и те на свой ред произвеждат осемдесет и шест хиляди тома, посветени на един-единствени писател, маниакално-депресивен пелтек, който пише книга за писател, но решава, че не желае да я завърши, и си прави среща с него, и...
Джорджо Манганели
Всеки човек със своите ръце лепи сюжета на своя роман... Само че не на всеки му достига мъжество да признае, че той не е главният герой, а епизодично лице.
Дина Рубина
Как мога да напиша страхотен роман, ако живея малък живот?
Дубравка Угрешич
Капитан Ахав беше човек, обсебен от обсесивен стремеж да преследва белия кит, който му е навредил - който му е изтръгнал крака - до краищата на Земята, каквото и да се случи. В последната сцена на романа капитан Ахав е изведен в морето, увит около белия кит с въжето на собствения си харпун и очевидно ще умре. Това беше сцена на почти самоубийствена окончателност.
Едуард Саид
Не можете да се научите да пишете романи. Можете само да се научите да пишете романа, който пишете сега.
Ейми Къди
Предишна
1
...
11
12
(Текуща)
13
...
15
Следваща