Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Роман" - страница 11
Един кичозен роман описва света не такъв, какъвто е в действителност, а такъв, какъвто се надяват и страхуват да бъде.
Херман Брох
Бях късно цъфнал. Бях на 38, когато излезе първата ми книга, и на 43, когато излезе първият ми криминален роман. Имах история, която можеше да бъде разказана само като криминална. Мисля, че жанрът е добър; той се занимава с фундаменталните въпроси за живота и смъртта. Проблемът е, че има твърде много лоши криминални истории.
Хокан Несер
Романът не е обобщение на своя сюжет, а колекция от случаи, от ярки специфични детайли, които ни отвеждат в посоката на неизказаното и невидяното.
Чарлз Бакстър
Чувствам се като у дома си, когато пиша разкази, но съм нервен и тревожен, когато пиша романи, сякаш лошото време на последователни провали може да възникне отново.
Чарлз Бакстър
Тъжният опит на мнозина е, че голяма част от най-доброто и най-красивото се губи от онези, чиято умствена храна се състои изключително от сензационния вестник или евтиния роман, или от онази пенлива маса отпадъчен материал, който се изхвърля като измет върху разтопеният метал на живота - новели, сериали и фрагменти от тип, който нито поучава невежите, нито укрепва слабите, нито развива незрелите.
Чарлз Ледбитър
Не мислех, че мога да напиша роман.
Шейн Доусън
Няма нищо по-лошо, отколкото да дадеш любовен роман на издателя, когато е договорен трилър.
Щефани Рос
Когато пишеш роман - или просто живееш - понякога ти се струва, че сам водиш война и шансът ти да спечелиш е минимален.
Ърнест Клайн
Успехът за една нощ се случва само в приказки, боклучави романи и лоши филми.
Ърни Зелински
Мога да напиша десет или дванадесет сценария за времето, което ми отнема да напиша един роман. Това ми позволява да разтоваря всичките си истории. Но това също не е толкова творчески изпълняващо.
Бенджамин Пърси
Преди винаги съм искал да бъда герой в роман. Бъдете безсмъртни и живейте вечно в книга, докато всички отвън могат да ме четат и гледат.
Бенедикт Уелс
Написах няколко кратки истории за личния си опит, но това не е нещо, което можете да използвате навсякъде. Всеки роман, всяко художествено произведение се нуждае от собствена храна.
Бурхан Сьонмез
Разбира се, трябва внимателно да наблюдавате това, което се четете. Особено за романи. Седя на строга диета от лирика. Три стихотворения на ден, не повече...
Валтер Мьорс
Когато започнах да работя по "Остани с мен", мислех, че ще отнеме две години, за да завърша романа.
Айобами Адебайо
Как се прави това, показах в нов роман. Действието се случва в Индия; оттам до нирвана беше най-близо.
Волфдитрих Шнуре
Не си спомням да се научих да чета, но първото нещо, което си спомням, че четях, е научно фантастичен роман.
Вонда Макинтайър
Преди първия ми роман се срещах с жена, която по-късно влезе в затвора, защото удари човек с чук.
Гари Щейнгарт
Обикновено с роман започваш без идея какво да правиш, защото твоята работа е да създаваш убедителни персонажи и след това те просто тичат наоколо да полудяват. Проблемът с писането на мемоари, очевидно е, че не можете да го направите, защото някак си знаете какво ще се случи. Защото ти си героят.
Гари Щейнгарт
Политическата ми позиция произтича от това, че съм писател. Що се отнася до мен, политиката и романът са неделим случай и мога категорично да заявя, че станах политически ангажиран, защото съм писател, а не обратното.
Гасан Канафани
Ако разделиш нещата на екстри и лоши, лошите винаги са малко по-примамливи в художествената литература и това е вярно от разказвателна гледна точка. Но исках да напиша роман за реалния живот и реалният живот е малко по-нюансиран от това.
Гейл Хъниман
Поредица от малки, но реални постижения дава на хората енергия и увереност да продължат. Например човек, който иска да напише роман, може да реши да пише по едно изречение всеки ден. Или човек, който иска да започне да тича, може да реши да тича за една минута.
Гретхен Рубин
Що се отнася до стила, мисля, че мемоаристът трябва да притежава уменията на романиста и всички елементи от инструментариума на романиста. Когато чета мемоари, искам наистина, дълбоко да преживея това, което е преживял авторът. Искам да видя героите и да чуя начина, по който говорят, и да разбера как мислят. И по този начин писането на мемоари е подобно на писането на роман.
Даниел Трусони
Предишна
1
...
10
11
(Текуща)
12
...
15
Следваща