Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Роман"
Добрият роман казва истината за своите герои, лошият - за своя автор.
Гилбърт Кийт Честъртън
Любовта е по-приятна от брака по същата причина по която романите са по-занимателни от историческите съчинения.
Никола дьо Шамфор
Мъжа може да напише роман без нито един женски персонаж, ако не се броят хазяйката или коня; но женски роман без мъже е невъзможен.
Маргарет Атууд
Времето на илюзията е красивият момент на страстта; тя представлява художествената зона, в която поетът или писателят на роман трябва да бъде свободен да направи всичко възможно, което може.
Лафкадио Хърн
Човек, било то джентълмен или лейди, не получава удоволствие от добрият роман, би трябва да е безнадеждно глупав.
Джейн Остин
Как бих се радвал да ми се каже, че романът е мъртъв. Колко освобождаващо да се работи в границите, извън централното възприятие. Ти си героят на литературата.
Дон ДеЛило
Става ми лошо, когато критиците кажат, че съм майстор на популярния роман. Какво тогава е непопулярният роман?
Ъруин Шоу
Медения месец - началото на мъдростта, а началото на мъдростта - края на романа.
Хелън Роулънд
Сюжетите за моите детективски романи ми хрумват, докато мия съдове. Това е такова идиотско занимание, че неволно ти идва мисълта за убийство.
Агата Кристи
Никой не ходи до тоалетната в романи. Бихте си помислили, че никой от нас няма пикочни мехури.
Джърмейн Гриър
Можете да напишете роман за всеки човек, но не всеки заслужава некролог.
Дон Аминадо
Ние се научихме през последните години да превеждаме почти целия си политически живот в термините на конспирацията. И шпионския роман, както никога преди това, получи своето признание.
Джон льо Каре
Това е моето лично несъзнавано, което в крайна сметка създава естетическата фасада на романа.
Мануел Пуиг
Емпатията е в основата на Гетсби, както много други велики романи - най-големият грях е да бъдеш сляп за проблемите и болките на другите. Да не ги виждаш означава да отречеш съществуването им.
Азар Нафизи
Искам да напиша роман толкова задълбочен, че би задушил една муха.
Гао Синдзиен
Повечето издателства изглеждат много неохотни изобщо да публикуват сборници с кратки истории; извеждат ги в меки корици, често прикривани като романи.
Джон Слейдек
Критикът живее от втора ръка. Той пише за. Поемата, романът или пиесата трябва да му бъдат дадени; критиката съществува по благодатта на гения на другите хора.
Джордж Стайнър
Има три правила за писането на романи. За съжаление никой не ги знае.
Уилям Съмърсет Моъм
Ще се оженя за моите романи и ще имам кратки разкази вместо деца.
Джак Керуак
Конфликтът е много важно нещо. "Котката седна на възглавницата" - това не е начало на роман, а това "котката седна на кучешката възглавница" - да.
Джон льо Каре
Бракът е кратък отдих между романи.
Жа Жа Габор
Добрият любовен роман трябва да бъде написан лошо.
Карел Чапек
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
15
Следваща