Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Същност" - страница 6
За човек в този живот съзерцанието на Божествената същност е невъзможно, понеже той е способен да разбере Бог само чрез Неговите атрибути.
Дънс Скот
Външно аз може да изглеждам като Казанова. Но в края на краищата, аз същност съм плюшен мечок, който обича да се гушка с някой...
Александър Рибак
Срам ме е да бъда принуден да го призная - брат ми все още не е разбрал същността на Третото измерение и откровено признава недоверието си в съществуването на Сфера.
Едуин А. Абът
Любовта по своята същност е духовен огън.
Емануел Сведенборг
За първия си аромат исках да уловя същността на женската сила и красота.
Иванка Тръмп
Скръбта не променя хората. А разкрива същността им.
Джон Грийн
Може би не разбирате същността. Голямо беше изкушението да съберем колкото можем повече сили и да се бием. Това е най-лесният и най-удовлетворителният за човешкото самоуважение изход, но почти неизменно и най-глупавият.
Айзък Азимов
В края на 19-ти и началото на 20-ти век е било характерно за момчетата и младите мъже да четат за живота на т.нар. велики хора с цел да извлекат уроци как самите те да станат големи личности, независимо коя област са си избрали. Виждам в тези (мои) книги съживяване на онази традиция чрез "дестилиране" същността на тези идеи и оформянето им в лесно достъпна форма.
Алън Акселрод
Купувай, когато всеки друг продава, задържай, когато всеки друг купува. Това не е просто запомнящ се лозунг. Това е самата същност на успешното инвестиране.
Жан-Пол Гети
Трудно е да се видят страхотните танцови ефекти, както се случват, да се видят точно, да се уловят бързо в паметта. Още по-трудно е да ги вербализирате за критична дискусия. Конкретната същност на едно представление, неговият човешки размах на артикулиран ритъм в пространството и във времето няма конкретна терминология, с която да го опише.
Марта Греъм
За източно-азиатските и европейските народи същността на езика остава съвършено различна.
Мартин Хайдегер
Аз съм любознателна, а в това е същността на актьорството.
Мерил Стрийп
В същността си ние сме пешки на шахматната дъска, а пешките не знаят, къде ще ги изпрати ръката на играчът...
Михаил Шолохов
С възрастта започвате да разбирате същността на всичко, което се случва и просто искате да отидете някъде по-надалеч.
Никол Кидман
Силата на олимпизма идва към него от това, което е просто човешко, следователно в световен мащаб е неговата същност.
Пиер дьо Кубертен
Същността на този закон е, че трябва да мислите за изобилие; да виждате изобилието, да почувствайте изобилието, да вярвайте в изобилието. Не позволявайте на мисълта за ограничение да влиза в ума ви.
Робърт Колиър
Тъй като религията няма вътрешна същност, същността на вярата е в собственият декор, в послушанието на ритуала като такъв.
Славой Жижек
Изпълни сърцето си с любов към всички. Открий божествената същност на всеки срещнат, дори и на онези, за които са ти казвали, че трябва да отхвърляш.
Уейн Дайър
Убеждението на американеца, че трябва да може да погледне всеки човек в очите и да му каже да отиде по дяволите, е самата същност на начина на живот на свободния човек.
Уолтър Липман
Първоначално той предпочиташе да бъде инкогнито, но мина време, и инкогнито стана негова същност.
Филип Рот
Напълно съм убеден, че най-важната част от човешкото същество не е неговото физическо тяло, а неговата нефизическа същност, която някои хора наричат душа, а други личност... Нефизическата част не може да умре и не може да се разпадне, защото не е физическа.
Харолд Кушнер
Благодаря на Бога, Който ни дава страдание свещено лекарство за всичките ни грехове, онази най-добра и чиста същност, която подготвя силни по дух за божествени наслади!
Шарл Бодлер
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
15
Следваща