Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Същност" - страница 5
Смисълът в живота е да се намери равновесие в това, което по своята същност е нестабилно.
Пиер Рьоверди
Всеки бунт, който по своята същност не е саморазрушителен, е израз на божествения дух.
Пол Карус
Докато стигнем до 2040-те години, ще можем да умножим човешкия интелект милиардно пъти. Това ще бъде дълбока промяна, която е единствена по своята същност. Компютрите ще продължават да стават все по-малки и по-малки. В крайна сметка те ще влязат в телата и мозъка ни и ще ни направят по-здрави, ще ни направят по-умни.
Рей Кързуайл
Същността на демокрацията е постоянно лавиране.
Реймон Арон
Масовото приложение на технологичните иновации, което представлява голяма част от отличителната същност на съвременния икономически растеж, е тясно свързано с по-нататъшния напредък на науката, от своя страна основа за допълнителен напредък в технологиите.
Саймън Кузнец
Аз винаги се безпокоя. В това е моята същност.
Сара Джесика Паркър
Злите дела са плод на зло сърце. Те не са отклонение от нашата истинска същност, а разкритие за нея.
Синклер Фъргюсън
Насилието е същността на войната.
Томас Маколей
Самотата е и магьосничество, самотата е по-силна от всяко магьосничество... в същността си, тя не противоречи на законите на Природата.
Урсула Ле Гуин
Не е така при ученият. Самата същност на живота му е служенето на истината.
Франц Боас
Айоли опиянява нежно, изпълва тялото с топлина, а душата с ентусиазъм. По своята същност той концентрира силата, веселбата на Прованс: слънчева светлина.
Фредерик Мистрал
Някои актьори се отнасят твърде сериозни. Аз не принадлежа към тях. Аз съм анархист и бунтар в същността си.
Антъни Хопкинс
Орехите имат черупка и имат ядро. Религиите са еднакви. Те имат същност, но след това имат защитно покритие. Това не е единственият начин да го кажем. Но това е моят начин. Така че ядрата са еднакви. Черупките обаче са различни.
Хюстън Смит
Седим, за да изразим истинската си същност.
Шунрю Сузуки
Избрали сте правилния път, въпреки че е най-трудният. Това е същността на героизма.
Брандън Мъл
Не отричам, че в алпинизма може да има елемент на ескейпизъм, но това никога не бива да засенчва истинската му същност, която не е бягство, а победа над собствената ви човешка немощ.
Валтер Бонати
Според будизма всеки човек е Буда, който е забравил първоначалната си същност. Ако ние в разглезения Запад, израснали с толкова много предимства, не можем да претендираме за собственото си здраве и агенцията си, предпочитайки да се възприемаме като безпомощни жертви, тогава кой би го направил? Кой би поел отговорността за света?
Даниел Пинчбек
Истинският дзадзен се предава всеки момент. Но предаване на какво? Наистина няма значение как ще го наречем: Бог или Дао, или Дхарма, или Буда, или истинската ни същност... Важен е актът на отпускане, предаване. Самият акт на отпускане ни отваря напълно.
Денис Генпо Мерцел
Повечето християни, попитани каква е същността на християнската вяра, ще кажат, че всичко е в правилата да бъде приемливо от Бога. Това е антихристиянско, но те не знаят това.
Джош Макдауел
О, всички тези партита... Правиш си прическа, обличаш рокля и никой не се интересува от истинската ти същност.
Дилан Моран
Във всяка роля аз влагам себе си на сто процента. И, оказал се в нея, искам да дам на зрителя някоя нравоучителна мисъл. В това, така да се каже, и състои същността на актьорското изкуство.
Дмитрий Дюжев
Оказва се, че не мога да се освободя от усещането, че човешките същества са някак специални и че моментният човешки опит съдържа определена неизмерима същност. Все още подозирам, че има нещо твърде странно, твърде парадоксално или твърде междуличностно, за да бъде имитирано или пресъздадено от живота на машината.
Дъглас Рушкоф
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
15
Следваща