Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Същност" - страница 2
Кривите са същността на работата ми, защото те са същността на Бразилия, чиста и проста.
Оскар Нимайер
По своята същност науката и логическото мислене никога не са в състояние да преценят какво е възможно и кое не. Тяхната единствена цел е да обяснят какво е записано от опит и наблюдение.
Рудолф Щайнер
Тревога, тъга, удоволствие, смърт - това е в същността си, един, и винаги един начин да се съществува.
Фрида Кало
Същността на управлението е контролът или опитът за контрол.
Бенджамин Тъкър
За да бъдеш това, което искаш да бъдеш: не е ли това същността на това да си човек?
Дейвид Зиндел
Според мен същността на истинското приятелство е да си позволяваме малките грешки един на друг.
Дейвид Стори
Вярвам, че всички американци са родени с определени неотменими права. Като дете на Бог вярвам, че правата ми не произтичат от конституцията. Моите права не произтичат от никое правителство. Правата ми не са отречени от никакво мнозинство. Моите права са, защото съществувам. Те са дадени на мен и на всеки от моите съграждани от нашия създател и представляват същността на човешкото достойнство...
Джо Байдън
Истинската същност на другия не е в това какво той ти споделя, а в това, какво той не може да ти сподели. Затова, когато искаш да го разбереш, вслушвай се по-добре не в това какво говори, а в това, което не ти казва.
Джубран Халил Джубран
Самосъзнателното отхвърляне на абсолютното е най-добрият начин да се противопоставим на Бог; по този начин илюзията, същността на живота, е спасена.
Емил Чоран
Същността на независимия ум се състои не в това, което мисли, а в това как мисли.
Кристофър Хитчънс
Великият актьор е независим от поета, защото върховната същност на чувството не се намира в прозата или стиха, а в акцента, с който е предаден.
Лий Страсбърг
Да кажете, че човекът се състои от сила и слабост, от разбиране и заслепяване, от нищожество и величие, това означава не до го осъдите, а да определите неговата същност.
Дени Дидро
Същността на духа, помисли си той, е да избереш неща, които не подобряват положението на човека, а го правят по-опасно. Ето защо светът, който той познаваше, беше беден, защото твърдеше, че моралът и предпазливостта са нещо идентично.
Норман Мейлър
В самата същност на инстинкта е, че той е следван от причина, напълно независима от него.
Чарлз Дарвин
Същността на старостта е, че придобивате опит, който не може да се възползвате.
Станислав Лем
Същността на нещастието е да желаеш и да не можеш.
Блез Паскал
Същността на човешката природа е в движение. Пълният покой означава смърт.
Блез Паскал
Същността на удоволствието е спонтанността.
Джърмейн Гриър
Някой ден старата барака, която наричаме светът, ще се разпадне. Как, не знаем и всъщност не ни интересува. Тъй като нищо няма истинска същност, а животът се върти в празнотата, началото и краят му са безсмислени.
Емил Чоран
Такова оръжие далеч надхвърля всяка военна цел и навлиза в обхвата на много големи природни бедствия. По своята същност то не може да бъде ограничена до военна цел, а става оръжие, което на практика е почти геноцид.
Енрико Ферми
Мисля, че всички хора по своята същност са горди, а аз със сигурност съм.
Сиена Милър
Смехът е в същността на човека.
Франсоа Рабле
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
15
Следваща