Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Същност" - страница 14
Един от най-ранните уроци, които бях научил от баща си, беше, че будистите не виждат ума като отделна същност, а по-скоро като постоянно разгръщащо се преживяване.
Йонги Мингюр Ринпоче
Човекът е същността на всичко на земята. Всяко действие е проява на личност. Човек, който не познава себе си, не е способен на нищо в името на другите.
Ейджи Йошикава
Знаеш твърде малко и то не съществува. Знаеш твърде много и то не съществува. Писането е извличане от сенките на същността на това, което знаем. За това е писането.
Карл Уве Кнаусгор
Да обичаш себе си, наистина да обичаш себе си, означава най-накрая да откриеш същността на личната смелост, самоуважение, почтеност и самочувствие. Това са качествата на благодатта, които идват директно от душа с издръжливост.
Каролайн Мис
Управлението на силата на избор, с всичките му творчески и духовни последици, е същността на човешкия опит. Всички духовни учения са насочени към това да ни вдъхновят да признаем, че силата да правим избор е динамиката, която превръща нашите духове в материя, нашите думи в плът. Изборът е самият процес на създаване.
Каролайн Мис
В крайна сметка "Междузвездни войни" настоява, че не можете да се изкупите без привързаност. Това е най-силното послание на сагата и това я кара да говори на най-дълбоките същности на хората.
Кас Сънстейн
Писателите са естествено обсебени от книгите, осезаемите артефакти от техния труд. Дори отвъд текста обичам физичността на книгите, възможностите, представени от тяхната същност и форма.
Кен Лиу
Странно е, как някои хора още от пръв поглед разкриват своята вътрешна същност, в това време което мнозинството от другите скриват зад всевъзможни маски.
Клайв Стейпълс Луис
Биографиите по своята същност са много по-трудни за създаване на филми, отколкото в романи, тъй като романите идват с изградени сюжети и написани диалози, докато аз не измислям диалог за моите субекти и не рисувам живота им за тях.
Клеър Томалин
Той беше на нещо. Нещо огромно. Не беше само как да тичам; беше как да живеем, същността на това кои сме като вид и какви сме предназначени да бъдем.
Кристофър Макдугъл
Има вярване, че да се грижиш за някой друг или да позволиш на някой друг да се грижи за теб – че и двете са по своята същност нефеминистки. Не съм съгласна. Няма срам да се посветиш на друг човек, стига той да се посвети на теб в замяна.
Къртис Ситенфелд
ЛЮБОВТА Е АБСОЛЮТНИЯТ КРАЙ. То е абсолютно, защото предполага смърт, отказ от себе си. Истинската същност на любовта се крие именно в това, че човек се отказва от самосъзнанието, че човек се самозабравя в друго аз.
Лив Стрьомквист
Имахме нашата пшеница. Сами си направихме зехтин. Направихме нашето вино. Имахме кокошки, патици; имахме овце, крави, мляко. Така че бях отгледан в много проста ситуация, но разбирайки наистина храната от земята... същността на храната и вкусовете. И тези спомени, които взех със себе си и мисля, че се задържаха.
Лидия Матичио Бастианич
Когато започнете наистина да познавате някого, всичките му физически характеристики започват да изчезват. Започвате да живеете в неговата енергия, да разпознавате аромата на кожата му. Виждате само същността на човека, а не черупката. Ето защо не можеш да се влюбиш в красотата. Можете да го желаете, да сте увлечени от него, да искате да го притежавате. Можете да го обичате с очите и тялото си, но не и със сърцето си. И затова, когато наистина се свържете с вътрешното Аз на човека, всякакви физически несъвършенства изчезват, стават неуместни.
Лиса Ангър
Ако сме готови просто да бъдем любопитни, истинската ни същност започва да се разкрива.
Лиса Ранкин
Има нещо привлекателно в това да накарате хората временно да забравят действителната си възраст, като ги извадите от нормалния им живот толкова напълно. Пътуването по своята същност не се ли стреми към това?
Лорънс Озбърн
Същността на грешките е в това, че да можеш да предположиш съвършенство, когато самата идеята е невероятна.
Луиш Фиго
Войната показва истинската същност на всеки човек. Страхливците и негодниците извършват най-отвратителните си дела чрез нея. Но смелите, честните, добри хора са със страхотни подвизи...
Людмила Павличенко
В същността си любовта е огромна усмивка.
Дейвид Хърбърт Лорънс
Човек е цялостен не може да се изтръгне от него онова, което му е станало същност.
Блага Димитрова
Природните бедствия, колкото и да са страшни, по своята същност са по-малко опасни и по-малко вероятни, отколкото бойните опасности. Всички други обстоятелства са по-изчислими, всички пречки са по-преодолими от тези на човешката съпротива.
Базил Лидъл Харт
Опитвайки се да "отмени" Русия, Западът свали всички маски на благоприличие, започна да се държи грубо, демонстрира истинската си същност. Направо се налагат преки аналогии с антисемитските погроми, организирани от нацистите в Германия през 30-те години на миналия век, а след това и техните поддръжници от много европейски страни, които се присъединиха към агресията на Хитлер срещу страната ни по време на Великата отечествена война.
Владимир Путин
Предишна
1
...
12
13
14
(Текуща)
15
Следваща