Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Омраза" - страница 6
Омразата е твърде лека дума. Но това не е нищо лично.
Джина Шоуолтър
Казва се, че онези, които боговете искат да унищожат, те първо подлудяват. Може да се окаже, че военната невроза, предизвикана от пропагандата на страх и омраза, е прелюдия към унищожение.
Джон Бойд Ор
Въпреки това, когато сме в депресия, напомнянето за страданията на други хора служи само за увеличаване на нашата омраза към себе си.
Дороти Роу
Никъде не можем да намерим такава всеобхватна омраза към нашата страна сред образованите хора, както в Америка.
Ерик Хофер
Често се казва, че властта се разваля. Но може би е също толкова важно да осъзнаем, че слабостта също се разваля. Властта развращава малцината, докато слабостта развращава множеството. Омразата, злобата, грубостта, нетърпимостта и подозренията са недостатъците на слабостта.
Ерик Хофер
Омразата е най-достъпният и изчерпателен от всички обединяващи агенти. Масовите движения могат да се издигат и разпространяват без вяра в бог, но никога без вяра в дявола.
Ерик Хофер
Някой ден всички ще бъдем свободни. Расовата омраза ще изчезне; гражданството ще бъде важно, но човечеството като цяло много повече. Границите и териториите ще заемат полагащото им се място в мисленето на човека, но добрата воля и международното разбирателство ще имат по-голямо значение. Религиозните различия и сектантските антипатии в крайна сметка трябва да изчезнат...
Алис А. Бейли
Нека практикуваме мотивация и любов, а не дискриминация и омраза.
Зендая
...защото всяко щастие е заразно и обезоръжава духа на омразата.
Ирен Немировски
Има толкова много омраза, която насочваме външно, че забравяме, че имаме собствени психопати. Но това е ролята на сатирика – трябва да разгледаш собствената си страна и да кажеш, виж!
Карл Хайасън
В интересите на своите печалби, те подклаждат омразата сред хората и това способства за възникването на войни.
Клара Цеткин
Не мрази никого, защото омразата е гладен звяр, който току-що е намерил плячката си.
Кристен Ашли
Харесвам, когато хората ми се подиграват. Обичам да виждам омраза в очите им, да чувам обиди. Това не ме боли. Отговарям на всички на футболното игрище.
Кристиано Роналдо
Мен любовта ме научи на омраза.
Леся Украинка
Омразата е само форма на любов, която не е намерила начин да се изрази логично.
Лил Уейн
Организираният капитал ме мрази – и аз приветствам тяхната омраза.
Франклин Делано Рузвелт
Истинската мръсотия е вътре в нас. Останалото просто се отмива. Има само една мръсотия, която не може да се махне с чиста вода и това е петното на омразата и фанатизма, заразило душата. Можеш да пречистиш с въздържание и пост тялото си, но сърцето се пречиства само с любов.
Елиф Шафак
Имате приятели само за определен момент: тогава или се отървете от тях, или приятелството ви се превръща в омраза.
Мики Спилейн
Философията, любовта към мъдростта, е страх и омразата срещу неразбираемото.
Освалд Шпенглер
Омразата е любов без факти.
Ричард Бах
Първата страст на възрастният е не любовта към един, а омразата към всички.
Роберт Музил
Разпространението на свободата е най-добрата сигурност за свободните. Това е нашата последна линия на защита и първата ни линия на атака. И както терористът се стреми да раздели човечеството в омраза, така и ние трябва да го обединим около една идея. И тази идея е свободата.
Тони Блеър
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
15
Следваща