Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Омраза" - страница 3
Омразата на хората ще премине и диктаторите умират, а силата, която взеха от хората, ще се върне при хората. И докато не умрат хората, свободата никога няма да загине.
Чарли Чаплин
Любовта и омразата често пречат на справедливата преценка.
Блез Паскал
Каква надежда има някакво начинание, което се основава на омраза и страх?
Дейвид Брин
Любовта - това не е усещане. Не е удоволствие, не е желание и не е неговото утоляване. Не е ревност и не е омраза. За да я изпиташ, е нужно да бъдеш много възприемчив към красотата. Не става въпрос за женска или мъжка красота... Красотата, за която аз говоря, съществува там, където няма его.
Джиду Кришнамурти
Твърде лесно е да обвинявате другите хора и обстоятелства в миналото за твоята собствена омраза към себе си.
Джони Деп
Страхът е пътят към тъмната страна. Страхът води до гняв. Гневът води до омраза. Омразата води до страдание.
Джордж Лукас
По мое писание открих, че малко омраза, силно насочена, е полезно нещо.
Алис Уокър
Идеалната, вечната, изчистена от омраза любов съществува само между зависимия и наркотика.
Зигмунд Фройд
Думата е велико нещо. Велико затова, че с дума можеш да събереш хора, с дума можеш да ги разделиш, с дума можеш да служиш на любовта, пак с дума можеш да служиш на враждата и омразата. Пази се от онази дума, която разделя хората.
Лев Толстой
Войната не е отговорът, защото само любовта може да победи омразата.
Марвин Гей
Когато човек се научи да обича, той трябва да понесе риска от омраза.
Масаши Кишимото
В този свят винаги, когато има светлина, има и сенки. Докато съществува концепцията за победители, трябва да има и губещи. Егоистичното желание да се поддържа мир предизвиква войни и омразата се ражда, за да защити любовта.
Масаши Кишимото
Обучението на ума се основава на идеята, че два противоположни психични фактора не могат да се случат едновременно. Можеш да преминеш от любов към омраза. Но вие не можете едновременно - към един и същ обект, към един и същ човек - да искате да навредите и да искате да правите добро.
Матийо Рикар
Омразата е по-трудна за фалшификация, отколкото любов. Вероятно сте чували за фалшива любов, но е малко вероятно да има фалшива омраза.
Насим Никълъс Талеб
Родителите ми имаха тази връзка, която беше наистина ужасяваща. Искам да кажа, нивото на омраза, което са имали, и нивото на физическо насилие - майка ми щеше да пребие баща ми, по принцип - и мисля, че бях привлечен от изображения по телевизията, които бяха ярки и отразяващи.
Огастин Бъроуз
Омразата поражда омраза, насилието поражда насилие, на лицемерието се отговаря лицемерие, войната поражда война, а любовта създава любов.
П. А. Сорокин
Мисля, че демонизирането и очернянето на мъжете в медиите е достоен и стимулиращ политически акт, защото потиснатата класа има право да класова омраза на своите потисници.
Робин Морган
Можете бързо да преминете от страст и любов към страст и омраза, когато се случи акт на предателство.
Робърт Дж. Стърнбърг
Предупреждавам ви всички, омразата намира в мен плодородна почва. И във вашето състрадание, във всяко ваше добро намерение го подхранвате.
Стивън Ериксън
И също така стана ясно, че тези условия на неравенство и историческа несправедливост породиха чувство на омраза в света - дълбоко усетена омраза, която не може лесно да бъде преодоляна с няколко добри думи.
Улрих Бек
Стойността на любовта винаги ще бъде по-силна от стойността на омразата. Всеки народ или група нации, които използват омраза, в крайна сметка се разкъсват от омраза.
Франклин Делано Рузвелт
Освобождението е постоянно променящ се хоризонт, пълна идеология, която никога не може да изпълни обещанията си. Той притежава терапевтичното качество да предоставя емоционално заредени ритуали за солидарност в омразата - това е амфетаминът на вярващите.
Ариана Хъфингтън
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
15
Следваща