Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Икономика" - страница 2
Ние сме особено бедни по въпросите на отворената икономика.
Мартин Фелдщайн
Първо, мисля, че науката за паричната икономика очевидно се е подобрила.
Мартин Фелдщайн
Криза - това е свидетелство за това, че някоя част от икономиката се развива с рязко различна скорост и престава да се стикова с останалите.
Анатолий Васерман
Вярвам, че трябва да разберем икономиката на ситуацията.
Минору Ямасаки
През последните години претърпяхме "понцификация" на икономиката, тъй като балони се натрупаха и след това се спукаха и всеки път се държим така, сякаш това е за първи път.
Мичел Зукоф
Ние продължаваме работа над това, което сме правили успешно, съхранявайки при това стабилна икономика.
Мишел Башле
Мечтая Индия да стане една от четирите най-мощни икономики на света. Вярвам, че тази мечта може да се осъществи в рамките на нашият живот.
Мукеш Амбани
Наблюдателите в по-ранните епохи може би смятат, че е също толкова нелепо да предполагат, че световната икономика един ден ще се удвои няколко пъти в рамките на един живот. И все пак това е необикновеното състояние, което сега приемаме за обикновено.
Ник Бостром
Полезността на наблюдението и измерването при тестване на икономически теории възниква, защото се предполага, че теоремите на икономиката са свързани с реалния свят... Всяка икономическа теорема, строго изведена от дадени постулати, може да се разглежда като хипотеза за действителния свят, която опитът може да покаже бъди невярна.
Ричард Стоун
Икономистите са склонни да мислят, че са много, много по-умни от историците, отколкото всички. И това е малко прекалено много, защото в края на деня не знаем много в икономиката.
Тома Пикети
Казано по-честно, дисциплината икономика все още не е преодоляла детската си страст към математиката.
Тома Пикети
Икономиката и етиката естествено влизат в доста интимни отношения помежду си, тъй като и двете признателно се справят с проблема със стойността.
Франк Найт
Ето защо вярвам, че изкуството е толкова по-значимо от икономиката или философията. То е пряката мярка за духовното зрение на човека.
Хърбърт Рийд
Архитектите трябва да станат дизайнери на екосистеми. Не само дизайнери на красиви фасади или красиви скулптури, но системи на икономика и екология, при които канализираме потока не само на хората, но и потока на ресурси през нашите градове и сгради.
Бярке Ингелс
Трябва да имаме време да създадем строги правила, така че имуществото да не се продава от комунистическите мениджъри на ниска цена. Често получават плащания под масата, за да ги продадат на първия участник в търга. Това не създава обществена подкрепа за пазарна икономика.
Вацлав Клаус
Това, което искаме, е да установим правилата на пазарната икономика, а не да планираме резултатите от нея.
Вацлав Клаус
Приватизацията на държавната икономика все още не е на дневен ред. Не можем да го направим веднага; моите колеги не биха се съгласили с него. Но трябва незабавно да поставим всички форми на собственост на равна основа и да оставим различни видове собственост да се конкурират с държавните фирми.
Вацлав Клаус
Много хора правят това, което могат. Но истинският успех може да дойде само ако има промяна в нашите общества и в нашата икономика и в нашата политика.
Дейвид Атънбъро
Остани съсредоточен. Говорете за неща, които ще имат значение за хората, разбирате ли? Това е икономиката, глупако.
Джеймс Карвил
Интересът ми към икономиката винаги е бил в целия корпус на икономическата теория, взаимовръзките между различните области на теорията и тяхното значение за формулирането на икономическата политика.
Джеймс Мийд
Учих икономика и направих кариерата си по две причини. Темата беше и е интелектуално завладяваща и предизвикателна, особено за човек с вкус и талант за теоретични разсъждения и количествен анализ.
Джеймс Тобин
По различни причини винаги съм се чувствал аутсайдер. Не знам как да се класифицирам в икономиката. Аз съм самотник. Не обичам груповото мислене, което, ако не друго, стана по-важно в икономиката. Освен това голяма част от ценностите, които притежавам, не са основните ценности в професията.
Джеймс Хекман
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
15
Следваща