Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Крак"
Когато скачаш от радост, внимавай някой да не ти измъкне земята изпод краката.
Станислав Йежи Лец
Хората се раждат за да си помагат взаимно, както ръката помага на ръката, крака, стъпалото и горната челюст на долната.
Марк Аврелий
Този, у когото има въображение, но няма знания, има крила, но няма крака.
Жозеф Жубер
Как изглежда любовта? Тя има ръцете да помага на другите. Има крака, за да бърза към бедните и нуждаещите се. Тя има очи да види нещастие и нужда. И има уши да чува въздишките и скърбите на хората. Ето как изглежда любовта.
Августин
Моите крака не са чак толкова красиви – просто знам какво да правя с тях.
Марлене Дитрих
Всеки мъж се интересува повече от жена, която се интересува от него, отколкото от жена, която има красиви крака.
Марлене Дитрих
Никога не съм могла да дам ясно определение за това, какво е феминизъм. Аз знам само, че ме наричат феминистка всеки път, когато аз не позволявам да си изтрият краката в мен.
Ребека Уест
Ако ти си вдигнал слон на задните му крака, а той иска да избяга, преди всичко е хубаво да го отпуснеш.
Ейбрахам Линкълн
Жените, разбира се, по-умни. Чували ли сте някога за жена, която е загубила главата си само защото мъжът има красиви крака?
Фаина Раневска
Имате мозъци в главата си. Имате крака в обувките си. Можете да се насочите във всяка посока, която изберете. Вие сте сами. И вие знаете какво знаете. И ТИ си този, който ще реши къде да отиде...
Доктор Сюс
Ева не беше извадена от главата на Адам, за да го издигне, нито от краката му, за да бъде потъпкана от него, но от страната му, за да бъде равна с него, под мишницата му, за да бъде защитена от него, и близо до сърцето му, за да бъдете обичани от него.
Матю Хенри
Защо са ми нужни крака, когато имам крила?
Фрида Кало
Оставете ме на мира: все още имам краката си и една ръка. Кажете на лекаря да побърза с инструментите. Знам, че ще трябва да загубя дясната си ръка, така, че колкото по-скоро, толкова по-добре.
Хорацио Нелсън
Ние си правим стълба от нашите пороци, ако потъпчем самите пороци с краката си.
Августин
Танцът може да разкрие всичко мистериозно, което е скрито в музиката и има допълнителната заслуга да бъде човек и осезаем. Танцуването е поезия с ръце и крака.
Шарл Бодлер
Даже най-красивите крака някъде свършват.
Юлиан Тувим
Нямах обувки и почувствах самосъжаление, докато не срещнах човек без крака. Взех неговите обувки и сега се чувствам по-добре.
Джордж Карлин
Ако обувката не приляга, трябва ли да сменим крака?
Глория Стейнем
Казах на лекаря, че съм си счупил крака на две места. Той ми каза да престана да ходя на тези места.
Хени Янгмен
Ако кажеш на жената, че има най-красивите на този свят очи, то тя ще ти обърне внимание, че краката й съвсем не са лоши.
Алфред дьо Мюсе
Помислете за магията на този сравнително малък крак, върху който почива цялото ви тегло. Това е чудо, а танцът е празник на това чудо.
Марта Греъм
Сега приемаме факта, че ученето е процес през целия живот на поддържане на крак с промените. И най-неотложната задача е да научим хората как да учат.
Питър Дракър
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
15
Следваща