Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Самота" - страница 8
Предлагането на секс за пари не е професия, която прославя жените; това е професия, родена от отчаянието, бедността, отчуждението и самотата.
Ан Рул
Даже ако ние сме обкръжени от семейство и приятели, на срещата със смъртта отиваме в пълна самота.
Майкъл Финкел
Аз съм луда от самота.
Майли Сайръс
Има прости моменти в реалността, обикновени моменти на самота, навсякъде по улицата, когато изведнъж въздухът на света се променя и изведнъж придобива нов смисъл, по-тежък и по-уморителен.
Макс Блехер
Хората, които работят сами, познават красотата на усамотението. Може би по-голямата красота на самотата.
Марлена де Бласи
В тези изгубени часове тя усещаше как самотата се превръща в мъка, мъката се превръща в лудост и лудостта й шепне спокойно и твърдо: Един ден ще те хвана, един ден ще те хвана, един ден ще те хвана. Хванах те.
Марта Баталя
Не страдаше от самота. Напротив, той знаеше как да й се наслаждава.
Мартин Зутер
...може да си самотна и да си близо до човек, а тази самота може да бъде дори по-лоша, отколкото когато наистина си сама...
Маруся Светлова
Самотата беше моята единствена утеха - дълбока, тъмна, смъртоносна самота.
Мери Шели
Ако водата можеше да говори, щеше да има някаква следа от всички тези години. Щеше да разкаже за всичко, на което го беше научил. Как най-леките, най-прозрачните неща са тежки. Колко усилия са необходими, за да се задържи това, което не може да бъде задържано; водата тече през пръстите ви, така че се оказвате с празни ръце и все още жадни. Но тъй като водата няма памет, няма да остане и следа от неговата ярост и самота. Той загуби тези години завинаги.
Мелания Мадзуко
Имах непреодолимо усещане за самотата на този град – трилион души в спалните им, високо в скалите на прозорците. Мислех си за това, което се крие под всичко това - помислих си за електрическите кабели, пара, вода, огън, влакове на метрото и лава във вътрешността на града, подземния тътен на влакове и земетресения. Мислех си за мъртвите души от войната, бетонирани.
Мо Хейдър
Една от най-важните форми на героизма е героизмът на съзнанието, героизмът на мисълта: готовността да толерира самотата.
Натаниъл Брандън
Той говори за човешката самота, за присъщата самота на изтънчения ум, който е способен на разум и поезия, но който се хваща за сламки, когато става дума за разбиране на друг, ум, осъзнаващ невъзможността за абсолютно разбиране. Трудността да имаш ум, който разбира, че винаги ще бъде неразбран.
Никол Краус
Но самотата, истинската самота, е невъзможно да се свикне и докато бях още млад смятах ситуацията си като някак временна и не спирах да се надявам и да си представям, че ще срещна някого и ще се влюбя... Да, имаше време, преди да се затворя за другите.
Никол Краус
Няма да ви губя времето с нараняванията от моето детство, с моята самота или със страха и тъгата от годините, които прекарах в брака на родителите си, под царуването на гнева на баща ми, в крайна сметка, кой не е оцелял от развалините на детството?
Никол Краус
Горчива е бавната раздяла с хората, които обичаш, по-добре да отрежеш изведнъж като с нож и да останеш отново сам в естествения климат на човека - самотата.
Никос Казандзакис
Самотата за мен до сега е тишина на душата и пълно съзнание, и аз не познава нищо по-добро от тях.
Нина Берберова
Разбрах, че знам по-малко за самотата, отколкото си мислех - и много по-малко, отколкото бих разбрал, когато той си отиде.
Октавия Е. Бътлър
Всяко изпитание, било то изпитание за самота, въздържание или мълчание, не е нищо повече от упражнения, само от по-висок порядък от тези, с които вече сме свикнали, целящи да закалят човека и да го направят по-стабилен във вихъра на житейските бури.
Андрей Кудин
Желанието да открие друг свят, смесен с жаждата за самота, събуди в него яростното отхвърляне на всичко на света.
Паскал Киняр
Очаквам да усетя иронията. Може ли да има иронична връзка между човека и самотата?
Паскал Мерсие
Какво е това, което наричаме самота. Това не може да бъде просто отсъствието на другите, можете да бъдете сами, а не самотни, и можете да сте сред хората и все пак да сте самотни. И така, какво е то?
Паскал Мерсие
Предишна
1
...
7
8
(Текуща)
9
...
15
Следваща