Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Самота" - страница 6
Щастието в самота - не пълно щастие.
Александър Дюма — баща
Докато възкресението ни обещава нов и съвършен живот в бъдеще, Бог ни обича твърде много, за да ни остави на мира, за да се борим с болката, вината и самотата на сегашния ни живот.
Джош Макдауел
Открих свободата и сигурността в лудостта си; свободата на самотата и безопасността да не бъдем разбрани, защото тези, които ни разбират, поробват нещо в нас.
Джубран Халил Джубран
Съвременната самота е екстравертна самота, при която човекът е заобиколен от много хора и участва в много комуникации, но се чувства неразпознат и по-сам и макар да е свързан технически, изолиран и дори отчужден емоционално.
Едуард Халоуел
Краят идва, когато вече не си говорим със себе си. Това е краят на истинското мислене и началото на окончателната самота.
Ерик Хофер
Някак си безсмъртието се счита за преимущество във вампирският живот, но аз лично не виждам в безсмъртието нищо добро. Неуязвимостта уморява всекиго. Безсмъртието идва ръка за ръка със самотата, а аз, макар и да обичам да съм сам, съм привикнал да се наслаждавам на естественият ход на събитията. На мен ми харесват промените, и за мен би било мъчително да остана на място, в място без да се движа напред.
Иън Сомърхолдър
Събиранията и едновременно с това самотата са условията на живота на писателя.
Йежи Кошински
Гласът на морето е съблазнителен, никога не спира, шепнещ, настойчив, мърморещ, приканващ душата да се скита в бездната на самотата.
Кейт Шопен
Самотата не е липса на енергия или движение, както някои вярват, а дар от съкровищницата на първичната свобода, която душата ни предава.
Клариса Пинкола Естес
Времената може да са се променили, но има някои неща, които винаги са с нас - самотата е едно от тях.
Лори Греъм
Само в интимно общение със самота човекът може да открие себе си. Самотата е добра компания и моята архитектура не е за онези, които се страхуват или я отбягват.
Луис Бараган
Историята не се прави само от крале и парламенти, президенти, войни и генерали. Това е историята на хората, на тяхната любов, чест, вяра, надежда и страдания; на раждане и смърт, на глад, жажда и студ, на самота и скръб.
Луис Л'Амур
Самотата е крайна нищета.
Абигейл ван Бурен
Самотата не ми е дадена по рождение, аз си я завоювам. Води ме стремежът към красота. Жадувам да се утвърдя в него, да означа своите предели, да се избавя от неясотите и сам себе си да вкарам в ред.
Жан Жене
Някои неща винаги се раждат от крайностите: голямото изкуство се ражда от големия терор, Фголямата самота или големите забрани и винаги ги уравновесява.
Анаис Нин
Дълго време се боях от това, да остана сам. Наложи се да свикна със самотата. Имаше моменти, в които имах нужда да пoговоря с някого, за да не полудея. Но сега обичам да съм сам. Честно. Самотата е голям лукс.
Джак Никълсън
Защото на този свят не ни е предоставено нещо повече от избора между самотата и нищожност.
Артур Шопенхауер
Любовта е между двама души в различни видове самота.
Луи Арагон
В трансилванската циганска версия Бог страда от самота. Той признава на глас, че не знае как да създаде света, дори не знае защо.
Мирча Елиаде
Ако не си такъв, като другите, ти си обречен на самота.
Олдъс Хъксли
Трябва да победя самотата си сам. Трябва да съм доволен от себе си или нямам какво да ви предложа. Две половини нямат друг избор, освен да се присъединят; и да, те правят едно цяло. Но две цялости, когато съвпадат... това е красотата. Това е любовта.
Питър МакУилямс
Да бъдеш в самота е само своего рода гипсова превръзка за лечение на душата.
Райнер Мария Рилке
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
15
Следваща