Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Самота" - страница 5
Мнозина са неспособни да съществуват само по себе си. Това ги плаши. Самотата никак не ме плаши. Тя ми дава усещане за безопасност.
Джими Пейдж
Това е потресаваща комбинация: великия страх от самотата и отчаяната необходимост за уединение. Именно такова дърпане на въже ме е мъчило цял живот.
Джоди Фостър
Това е мрачна любовна история. Много мрачна. И любовта като такава в нея не е толкова много. Само малка част. Приятелството, умението да бъдеш партньор, компаньон на своя възлюбен, секс, ревност, самота, невроза, безумие - до Ана Каренина така пълно в литературата не е създаван нито един женски образ.
Кийра Найтли
Самотата за жените е като глада за кучетата.
Маргарет Атууд
Може да живеем в онзи момент, на прага, когато преминем от вид, който изпитва някаква самота в космоса, до всъщност някой в недалечното бъдеще, който може да потвърди съществуването на друг интелигентен живот.
Ан Друян
Враждебността идва от самотата, от това да не виждаш себе си като капка, падаща в океана на човечеството като всички останали.
Мехмет Оз
В самота ние сме по-щастливи, отколкото в обществото. И не е ли така, защото сме сами със себе си, мислим за неодушевеното, а сред хората за хората?
Никола дьо Шамфор
Хората купуваха мляко или зареждаха колите си с бензин, или дори изпращаха писма. И това, което никой друг не знаеше, беше ужасяващата тежест на нещото, което носеха вътре. Свръхчовешките усилия, необходими понякога, за да бъдеш нормален и част от нещата, които изглеждаха лесни и ежедневни. Самотата на това.
Рейчъл Джойс
Чувството на глад и чувството на самота се сляха, докато не стана трудно да ги различим.
Роб Шефийлд
Решението за самотата не е повече самота, а приятелство и общност.
Робърт Фулам
Всички добри писания излизат от самотата.
Сам Шепърд
Пълната свобода е възможна само като пълна самота.
Тадеуш Котарбински
Любовта не е нищо друго освен страх от смъртен човек при мисълта за самота.
Теодор Щорм
Най-сигурният лек за суетата е самотата.
Том Улф
Има разлика между усамотението и самотата. Мога да разбера понятието да бъда монах за известно време.
Том Ханкс
При всеки има мечта, която го сгрява даже в най-хладните нощи. Мечта, която не му излиза от главата. И даже ако ти е съдено да останете в самота до края на дните си, тази мечта винаги ще те съпровожда. Така че аз бих вложил всичко в такава мечта.
Том Харди
Самотата е и магьосничество, самотата е по-силна от всяко магьосничество... в същността си, тя не противоречи на законите на Природата.
Урсула Ле Гуин
Самотата може да бъде голямо благо.
Ханс Фалада
Самотата е тогава, когато тези които обичаш са щастливи без теб.
Валтер Бенямин
Часове на усамотение, часове на създаване, часове на медитация. Самотата и медитацията ми дадоха осъзнатост, гледна точка, която никога не съм губил: тази на солидарност с останалото човечество.
Висенте Алейксандре
Отрицателните емоции като самота, завист и вина имат важна роля в щастливия живот; те са големи, мигащи знаци, че нещо трябва да се промени.
Гретхен Рубин
Не забравяйте, че въпреки че разграничението може да бъде трудно да се направи, самотата и уединението са различни.
Гретхен Рубин
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
15
Следваща