Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Самота" - страница 4
Най-тежката самота на света изпитва човекът, който не са разбрали.
Дан Браун
Самотата, която изпитвате с друг човек, с грешния човек, е най-самотната от всички.
Деб Калети
Любовта ми донесе самота и ужас.
Джеймс Фрей
Най-ценното в брака е това, че не можеш да бъдеш сам, без да страдаш от самота.
Джералд Бренън
Всеки желае взаимоотношения и общност. Повечето хора искат да принадлежат към сплотена група, съмишленици. Самотата отблъсква и това насърчава идентичността. Това са естествени и много човешки инстинкти.
Джошуа Ферис
Писателят предприема сериозни мерки, за да осигури самотата си и след това намира безкрайни начини да я пропилее.
Дон ДеЛило
...да говорим за тях на глас, да говорим за техния глад и болка, самота и хумор, да ги прави видими, така че да не могат да бъдат опустошени в тъмното без големи последствия.
Ева Енслър
Самотата беше научила Хариет, че винаги има някой, който разбира - толкова често те бяха мъртви и в книга.
Ева Ибътсън
Моите най-ранни спомени са за самотата. С това трудно се живее.
Жюлиет Бинош
По-рано се чувствах самотна... в своите мисли. Имах постоянно чувството, че мисля различно, от останалите. Беше ми самотно в родният град. Не знаех, къде искам да бъда, но знаех, че не искам да съм там. Аз мисля, че тази самота е придала тъмен оттенък на всичко, което съм направила после.
Лана Дел Рей
Любовта ми към теб не беше породена от скука, от самота, нито от някаква прищявка. Обичах те, защото желанието ми към теб беше по-силно от всякакво щастие...
Алесандро Барико
Самотата поражда прищявки.
Мери Уъртли Монтегю
Самотата подхранва големите добродетели, но смачква малките.
Сидни Смит
Който не обича самотата - той не обича и свободата.
Артур Шопенхауер
Поетът е славей, който стои в мрака и пее, за да почете собствената си самота със сладки звуци.
Пърси Шели
Самотата е най-характерното от човешките състояния. Човекът е единственото същество, което знае, че е само.
Октавио Пас
Аз не се страхувам от самота без хора, а от самота без вяра.
Николай Велимирович
В самота човек не би оцелял. Всичко това, от което се нуждае той получава само благодарение на обществото.
Авицена
Искам Бог, пред когото не трябва да събувам обувките си, не трябва да коленича и да целувам нечия ръка. Бог, който ще разбере моята самота.
Орхан Памук
Самотата не се измерва с милите които разделят човек от неговия близък.
Хенри Дейвид Торо
Самотата няма да ви отведе далеч. Необходимо е да се разчита на нещо повече.
Шарлиз Терон
Първото, към което пробужда самотата е да се разбереш сам със себе си и със своето минало.
Аугуст Стриндберг
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
15
Следваща