Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Самота" - страница 2
Самотата е мястото на пречистване.
Мартин Бубер
Самотата не бива да се запълва със спомени – те само я задълбочават.
Гюстав Флобер
Самотата като ситуация може да се поправи. Но като душевно състояние е неизлечима болест.
Владимир Набоков
За да живееш в самота, трябва да си животно или бог - казва Аристотел. Липсва третият случай - трябва да бъдеш и двете - философ.
Фридрих Ницше
Понякога самотата е най-добрата компания.
Джон Милтън
Аз нямам много много близки приятели, с които да съм откровена. Затова самотата понякога също е достоен събеседник.
Анджелина Джоли
Считам, че главната задача в съюза на двама човека се заключава в това, че всеки от тях пази самотата на другия.
Райнер Мария Рилке
Самотата е възможна само в ранна младост - когато пред вас са всичките ви мечти, и в късната възраст - когато имате всички спомени зад вас.
Анри Рение
Страхът от самотата е по-силен от страха от робството, затова се женим.
Сирил Конъли
Само в брака жената може да се наслаждава на компанията на друг човек и едновременно - усещането за пълна самота.
Хелън Роулънд
Никога не съм срещал партньор който е толкова общителен, като самотата.
Хенри Дейвид Торо
Душата съдържа малко тайни и копнежи, които не могат да бъдат разумно обсъдени, анализирани и анкетирани. Самотата, самото състояние, което поддържаше индивида срещу и извън неговото общество, стана технически невъзможна. Логическият и лингвистичният анализ показват, че старите метафизични проблеми са илюзорни проблеми; търсенето на "смисъла" на нещата може да бъде преформулирано като търсене на значението на думите, а установената вселена от дискурс и поведение може да предостави напълно адекватни критерии за отговора.
Херберт Маркузе
Когато идва любовта, душата е изпълнена с неземно блаженство. А знаеш ли, защо? Знаеш, ли конкретно от къде е това усещане за огромно щастие? Точно от това, че ние си въобразяваме, че е дошъл края на нашата самота.
Ги дьо Мопасан
Истинската самота е присъствие на човек, който не те разбира.
Елберт Хъбард
Ние сме толкова самотни в живота, че трябва да се запитаме дали самотата на умирането не е символ на нашето човешко съществуване.
Емил Чоран
Актьорството е най-големият отговор на самотата, която намерих.
Клеър Дейнс
Свикнал съм да бъда пунктуален, въпреки че това често ме обрича на самота.
Бенджамин Дизраели
Човешката индивидуалност по своята природа не търпи отчуждение и самота, а жадува за съчувствието и доверието на себеподобните си.
Висарион Белински
За да взимаш правилните решения в живота си, трябва да влезеш във връзка с душата си. А за да направиш това, трябва да преживееш самота, от която повечето хора се страхуват, защото в тишината чуваш истината и разбираш решенията.
Дийпак Чопра
Има хора, които не могат да рискуват самотата с преживяването. Те винаги трябва да са в ято и да имат човешки контакт.
Мари-Луиз фон Франц
Комуникацията е надценена. Час самота е по-продуктивно от седмица разговори.
Павел Дуров
Нищо не прави човек толкова уязвим, като самотата.
Томас Харис
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
Следваща