Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Самота" - страница 13
Какво е да живееш в Ню Йорк. Да се преместиш тук и да не познаеш душа. Чист лист, шанс да се отдалеча от миналото и да започна отначало ... Ще се престоря на прохлада. Бавно ще науча изкуството да не показвам, че съм изненадан, впечатлен или трогнат. Ще усетя приповдигнатостта, която идва от анонимността. Ще почувствам комфортната самота да се скитам по алеите в прилив на човечеството, страничните улици от себе си.
Джон Кени
Много от героите ми се борят със самотата, това е справедливо да се каже.
Джумпа Лахири
Куклата трябва да се обича заради нейната самота.
Дина Рубина
Не се страхувам от самотата, защото самотата не е отсъствието на друг в нас, самотата е отсъствието на нас самите в нас.
Драган Великич
Ценете самотата си. Вземете сами влакове до места, където никога не сте били. Спете сами под звездите.
Ева Енслър
Нас ни събра заедно самотата, която не познава държавни граници.
Александър Хемон
Любимо чувство: самота и свобода, в слънчева сутрин, в странен град, живеещ свое ежедневие, но за мен - празничен.
Александър Шмеман
Има специално качество на самотата на здрача, меланхолия, по-мрачна дори от нощта.
Ед Гормън
Монотеизмът преодолява и поглъща атеизма; но е недостъпен за онези, които все още не са достигнали епохата на съмнение, самота и бунт.
Еманюел Левинас
Хората не понасят самотата, но правят всичко, за да станат сами.
Алексей Слаповски
Почти не забелязваше самотата си, тъй като винаги живееше с това чувство.
Ален Клод Зулцер
Книгата прилича на хладилник - отваряш я и се радваш, че е пълна. И за използването на книгата е нужно съответно - нощ, в пижама в пълна самота!
Алесандро Барико
Самотата не е най-страшното, което може да се случи с човек.
Зои Хелър
Предпочитам да умра, от колкото отново да остана в самота.
Зои Хелър
Но самотата е също толкова заблуждаваща вяра в уместността на света, колкото и любовта: в избора да се чувстваш самотен, както в избора да обичаш, човек издълбава пространство до себе си, за да бъде запълнен от другите - приятел, любовник, пудел играчка, цигулар по радиото.
Июн Ли
Когато пораснем, ние намираме начини да скрием тревогите, самотата си, страха и скръбта си. Но децата не крият нищо, излагайки всичко в сълзите си, които разпространяват свободно, за да ги види целият свят.
Йоко Огава
Главното в самотата е не изолацията, а надеждата, че изолацията ще бъде разбита.
Йохан Борген
В самотата човек - слабо същество, в единството с други - силно.
Йохан Готфрид Хердер
Самотата от това се настанява върху раменете ми като тежко одеяло.
Карън Макменъс
...самотата е абсолютно също избор като всичко останало.
Касандра Монтаг
Най-страшната самота, която може да изпита човек, е самотата в тълпата. Той може да се усмихва, кима, говори нужните думи, но при това да се чувства така, сякаш се намира в пустиня.
Катрин Уеб
Има особен вид болка, възторг, самота и ужас, участващи в този вид лудост... Тя никога няма да свърши, защото лудостта издълбава собствената си реалност.
Кей Редфийлд Джеймисън
Предишна
1
...
12
13
(Текуща)
14
15
Следваща