Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Самота" - страница 12
Красотата, наблюдавана в самота, е още по-смъртоносна.
Витолд Гомбрович
Винаги съм се интересувал много от идеята за самота и презумпцията, че романтичните връзки трябва да ви освободят от това.
Айобами Адебайо
Там, където свършва искреността, започва самотата.
Владислав Гжегорчик
Той беше доста искрен в любовта си към самотата и отвращение към света. Но в света, който той отхвърли, той искаше да заеме важно място.
Владислав Ходасевич
Раздвоението на личността в дълга самота е неизбежна.
Гавриил Троеполски
Ако съм помогнал да подкладя дебата за самотата по някакъв малък начин, това е прекрасно.
Гейл Хъниман
Самотата е огромен проблем както за отделните хора, така и за обществото. Отне много време на проблема да бъде разгледан сериозно и ние да започнем да разбираме въздействието, което може да има.
Гейл Хъниман
Всички ние можем да се борим срещу самотата, като участваме в произволни прояви на доброта.
Гейл Хъниман
-Така ми отговори, кажи ми, за какво тайно мечтаеш там, в дъното на самотата си?
Георгий Иванов
Едно от основните предизвикателства в рамките на щастието е самотата. Колкото повече научавах за щастието, толкова повече вярвах, че самотата е ужасно, често срещано и важно препятствие за разглеждане.
Гретхен Рубин
Самотата никога не го плашеше, а точно обратното: той копнееше за това и вярваше, че този, който се научи да бъде сам, ще победи страха си.
Гуидо Сгардоли
Страданието очиства душата и укрепва сърцето. Уединението е добър съветник, той позволява да не обръщаш внимание на маловажни обстоятелства и да се съсредоточаваш на главното; в самотата се раждат велики идеи.
Гюстав Емар
Странното в самотата е, че я чувстваме най-напрегнато, когато сме с хора. Самотата е знанието в сърцето ни, че сме създадени наистина, наистина да се познаваме в най-дълбокия смисъл, но се чувстваме заседнали в повърхностността.
Дана Греш
За стадното животно физическата самота е истински страх, а общуването със стадото му дава чувство за сигурност. Страхът от самотата поражда у човека желание да се идентифицира със стадото в ситуации, в които трябва да изразите мнението си.
Даниел Естулин
Всеки от нас се нуждае от периоди, в които умовете ни да могат да се фокусират вътрешно. Самотата е съществено преживяване за ума, за да организира собствените си процеси и да създаде вътрешно състояние на резонанс. В такова състояние Азът е в състояние да промени своите ограничения чрез директно намаляване на входа от взаимодействието с другите.
Даниъл Сийгъл
Самотата се понася най-лесно сам.
Дафни Морие
Страданието е страдание, само когато страдаш в тишина, в самота. Болка пред публиката, пред очите на любящите милиони вече не е болка. Това е общност.
Дейв Егърс
Живота на рокера кардинално се различава от това, какво представях в детството. Скука, самота и страх.
Дейвид Геън
Самотата не е свързана със себе си. Това е добре, правилно и добро, желано в много отношения. Самотата е да намерите място за кацане или не и да знаете, че каквото и да правите, можете да се върнете там. Обратното на самотата не е компания, а завръщане. Място за връщане.
Джанет Уинтерсън
Самотата и безнадежноста ме тласкаха към наркотиците.
Джеймс Боуен
Самотата за него сега беше благословия.
Джеймс Дашнър
Ние заявяваме и препоръчваме вярата само дотолкова, доколкото излезем и се поставим вътре в съмненията на съмняващите се, въпросите на питащите и самотата на тези, които са загубили пътя си.
Джон Стот
Предишна
1
...
11
12
(Текуща)
13
...
15
Следваща