Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Самота" - страница 11
... самотата понякога е толкова забавна. Защото, ако мислите внимателно в себе си, понякога има измамно усещане, че във вас стои някакъв външен човек.
Хенрик Понтопидан
Много отношения се държат не толкова на радостта от взаимна комуникация, колкото от стремежа да се избегне самотата.
Хосе Антонио Марина
Самотно, като една-единствена вълна в самотно море на самотата.
Хуан Рамон Хименес
В нашата култура ни учат, че надеждите са добри. Но наистина нашите надежди често се основават на страхове. Отделете малко време и помислете за най-голямата си надежда. За какво наистина копнееш? Тогава помислете за най-големия си страх. Не са ли противоположните страни на една и съща монета, като и двете създават напрежение? Надявам се на любов и се страхувам от самотата. Надявам се на успех и се страхувам от бедността. Надявам се на похвала и се страхувам от критика.
Цултрим Алионе
Това, което вълнува в самотата, е вътрешният глас, който ви казва, че трябва да се съчетаете с някого, че самотата е грешка. Вътрешният глас не се интересува кого намирате. Просто продължава да ви досажда, измъчва ви - ако случайно сте аз - първо с кралиците на завръщане у дома, след това със съседските момичета и накрая с всеки, който може да се радва да ви види от време на време на масата за вечеря и понякога в леглото . Вдигаш поглед от четенето на вестника и разбираш, че никой не те обича и никой не гори за теб.
Чарлз Бакстър
Това, което вълнува в самотата, е вътрешният глас, който ви казва, че трябва да се съчетаете с някого, че самотата е грешка. Вътрешният глас не се интересува кого намирате. Просто продължава да ви досажда, измъчва ви.
Чарлз Бакстър
Сега, когато е тук, Оливия е погълната от тъга. Животът се свежда до това. Тази самота, това чакане - за вечеря, за посетител, за смърт.
Шари Лапена
...но междувременно времето на живота вече наближаваше, когато мъжът трябва да направи недвусмислен избор: или брак, или съдбата на мъдрец - безбрачие, радостите на монашеството и самотата.
Шеридан Ле Фаню
Много беше възможно за човек в самота; може би окончателните трансмутации и постижения в зоните от другата страна на централното Познание са били възможни само за духа в самота. Но някои неща бяха възможни само за мъж в компания и от тях най-важното беше балансът. Никой ум не беше толкова добър, че да не се нуждаеше от друг ум, който да му противодейства и да го изравни и да го спаси от самонадеяност, слепота, фанатизъм и глупост. Само в такъв баланс можеше да се намери смирение, смирение, което беше ясна скорост да приветстваш яснотата, когато и където и да се появи.
Чарлз Уилямс
...Оставяме родината си, имота и приятелите си. Отказваме се от познатата основа, която поддържа нашето его, признаваме безпомощността на егото да контролира своя свят и да се защити. Отказваме се от привързаността си към превъзходство и самосъхранение... Това означава да се откажем от търсенето на дом, да станем бежанец, самотен човек, който трябва да зависи от себе си... По същество никой не може да ни помогне. Ако търсим да облекчим самотата си, ще бъдем отвлечени от пътя. Вместо това трябва да изградим връзка със самотата, докато тя стане самота.
Чогям Трунгпа
Разбрах, че може да съм самотно индианско момче, но не бях сам в самотата. Имаше милиони други американци, които бяха напуснали родните си места в търсене на мечта.
Шърман Алекси
Разбрах, че майка ми не ни е научила на племенния език, защото знаеше, че децата й няма да са достатъчно силни, за да поемат отговорността да бъдат последните говорещи свободно. Тя ни предпази от това духовно бреме. Тя ни защити от тази самота.
Шърман Алекси
Писането е проклета самота, трябва да го разбереш към средата на четиридесетте си години.
Щефани Рос
...в самотата има своя прелест, свое очарование. Може да се сравни с разходка по стария, забравен път, по който никой не е ходил дълго време...
Артуро Перес-Реверте
В крайна сметка се разболях от хора, включително и аз, които не се опитваха да постигнат нищо в живота, които правеха само това, което бяха длъжни, а не това, което можеха. Те ме заразиха с тази самота, която идва в края на всеки пропилян ден. Знаех, че съм способен на повече.
Арън Ралстън
Вие не можете да чувствате самота, докато не изоставите себе си.
Байрон Кейти
Самотата се понася най-лесно, когато си щастлив.
Бернар Вербер
Ако не сте заобиколени от собствения си вид, помисли си той, телепатията само засилва самотата. Нито един апартамент не е по-самотен от този, в който звуците на забавление се чуват зад стената.
Боб Шоу
Пчелата станала разумна едва вечер, когато здрач обгърнал земята и когато започнала да чувства самота. Веднага след като на следващата сутрин слънцето погледна, тя забрави добрата половина от решенията, взети предния ден, веднага поддавайки се на непреодолимо желание да се потопи стремглаво в удивителния цикъл на живота.
Валдемар Бонзелс
Човек става силен, когато остане сам. Самотният отговаря само за себе си. В тълпата индивида е обречен да живее с мнението на тълпата, стадото! А най-добрите мисли от всички се раждат в трагичната самота.
Валентин Пикул
Каква е разликата между независимостта и свободата? А между свободата и самотата?
Ванеса Монфорт
Самотата е много важна в работата ми като начин на вдъхновение, но изолацията не е добра в това отношение. Не пиша поезия за изолация.
Вислава Шимборска
Предишна
1
...
10
11
(Текуща)
12
...
15
Следваща