Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Самота" - страница 10
Тя приличаше на самотен ангел, издигащ се над земята: този ангел се смееше на този който лети, и след това плачеше в самота.
Сесили фон Зигесар
Истинската самота се състои не в това да сте сами, а в това да сте с грешния човек, в задушаващия мрак на стая, в което не е възможна дълбока комуникация.
Сидни Харис
Аматьорът има дълъг списък от страхове. Близо до върха са две: самота и тишина. Аматьорът се страхува от самотата и тишината, защото трябва на всяка цена да избегне гласа в главата си, който би я насочи към нейното призвание и нейната съдба. Така че тя търси разсейване. Аматьорът цени плиткостта и избягва дълбочината. Културата на Туитър и Фейсбук е рай за аматьорите.
Стивън Пресфийлд
Вие сте индивид и сте дошли тук сами като дете и ще умрете сами. Фактът, че може да живеете в общност или със семейството си, не променя самотата на вашето духовно пътуване. Като затрупвате живота си с много неща, скоро губите представа кой сте и за какво сте дошли.
Стюарт Уайлд
Наведох се през прозореца, за да почувствам тъмносиньото на нощта, същия тъмен въздух, който го заобикаляше в Генуа или Париж, или където и да беше. Бих дал много, за да разбера какво си мисли точно в този момент. Ако човек можеше да знае със сигурност какво мисли или прави другият човек, тогава самотата можеше да престане да съществува в света.
Сюзън Вриланд
Седем милиона души живеят в Лондон, а аз страдам от самота. Възможно ли е?
Т. Р. Ричмънд
Основният враг на човечеството е невежеството, зверството и самотата.
Татяна Устинова
...човек, който намира тишината и самотата за скучни, е човек, който самият е скучен, лишен от всичко, което заслужава внимание.
Тед Декър
Той беше отгледан от три медицински сестри: свобода, самота и мадмоазел. Заедно тримата му осигуряват образование. От тях той научи всичко, което вярваше, че е възможно да научи.
Тимоте дьо Фомбел
Моята самота е моето съкровище, най-доброто, което имам.
А. С. Байът
Ужасно чувство за самота я обсади, толкова силно, че беше почти като физическа болка...
Томас Хъф
Риск от дискомфорт и самота за разбиране.
Уейд Дейвис
Позицията "Аз и само аз" може да означава самота, и с нея далеч няма да стигнеш.
Уентуърт Милър
...изведнъж срещнах лицето на самотата и реших, че наистина е безмилостно и грозно лице.
Уилям Стайрън
За сърце, създадено за приятелство и обич, очарованието на самотата е много краткотрайно.
Фани Бърни
Париж е населена пустиня; провинциален град - пустиня без самота.
Франсоа Мориак
Ти можеш да срещнеш своята самота само в тълпата.
Анхел де Куатие
Съзнанието ми се завихри от спомени за живота, който бях водил. Непрекъснатата борба да се справят с изявите, преструвките, усмивките, които бяха посрещнати със сълзи. Дългите безсънни нощи, самотата, която прикриваше духа ми и ме превръщаше в истински призрак.
Анчи Мин
Единственото, което знам е, че самотата те обрича на бавна смърт.
Арналдур Индридасон
Трябва да знаете, че самотата може да бъде постигната само по два начина: когато няма никой наоколо или сред тълпата.
Хавиер Сиера
В тъмно време особено остро чувстваш самота.
Хана Кент
Всички сме непознати в този свят и самотата е нашата обща съдба.
Харолд Пинтър
Предишна
1
...
9
10
(Текуща)
11
...
15
Следваща