Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Ред" - страница 3
Редът дава необходимата мярка на членовете на произведението, разглеждани поотделно, и симетрично съгласие с пропорциите на цялото. Това е корекция според количеството. Под това имам предвид избора на модули от членовете на самата работа и, като се започне от тези отделни части на членовете, конструирането на цялата работа, за да съответства.
Витрувий
Добрите лидери се нуждаят от положителен дневен ред, а не само от програма за справяне с кризата.
Майкъл Портър
Редът е следствие не от личен авторитет, а на безлична норма.
Макс Вебер
Следователно числото е най-примитивният инструмент за внасяне на несъзнателното осъзнаване на реда в съзнанието; от него можете най-добре да докоснете безсъзнателното съзвездие. Вероятно затова се използва в повечето мантични методи.
Мари-Луиз фон Франц
Всички наши наказателни институции, включително затвори, закони, църковни изповедални и така нататък, са системи на илюзия. Редът на Вселената, безкрайната справедливост на Ин и Ян, естествено се грижи за всяко движение и компенсация. Не е нужно да измисляме произволни начини за балансиране с наказанията.
Мичио Куши
Изкуство и религия на първо място; след това философия; последно науката. Това е редът на големите субекти на живота, това е техният ред на важност.
Мюриъл Спарк
Привличането ми беше незабавно и дълбоко. И това нямаше нищо общо с начина, по който изглеждаше. Привличането ми беше към това, което се намираше между неговите редове.
Огастин Бъроуз
Целта е развитото Божие царство, Новият Йерусалим, световен ред под Божия закон.
Раусас Дж. Ръшдуни
За мен не е написан нито ред истина. Просто защото всъщност няма какво да пишат за мен.
Робърт Патинсън
Редът освобождава мислите.
Сергей Корольов
Въпреки цялата им несвързаност и безсмислена ярост, тяхното послание е привлекателно за онези слоеве от населението, които копнеят за някакъв ред в живота си. Ако фанатиците обещаят да ги нахранят и да образоват децата им, те са готови да се откажат от удоволствията на CNN и BBC World.
Тарик Али
Много по-лесно е да четете между редовете, отколкото ред за ред.
Хенри Джеймс
Нашият индивидуален живот обикновено не може да бъде произведение на изкуството, освен ако не е и социалният ред.
Чарлз Кули
Обикновените граждани са длъжни и, ако е необходимо, принудени със сила да изпълнят своите ангажименти. Но нека се включат по-високи задължения на международен ред и правителствата ги отхвърлят, по-често, отколкото с пренебрежително вдигане на рамене.
Шарл Албер Гоба
Конференцията за разоръжаване се превърна във фокус на голяма борба между анархия и световен ред... между онези, които мислят за неизбежен въоръжен конфликт, и онези, които се стремят да изградят всеобщ и траен мир.
Артър Хендерсън
Приватизацията на държавната икономика все още не е на дневен ред. Не можем да го направим веднага; моите колеги не биха се съгласили с него. Но трябва незабавно да поставим всички форми на собственост на равна основа и да оставим различни видове собственост да се конкурират с държавните фирми.
Вацлав Клаус
Правилата възникват като спонтанен ред - те са намерени - не са умишлено проектирани от един изчисляващ ум. Първоначално конструктивистките институции претърпяват еволюционна промяна, адаптираща се извън обстоятелствата, които са ги родили. Изниква форма на "социален ум", който решава сложни организационни проблеми без съзнателно познание.
Върнън Смит
Четенето е важно - четете между редовете. Не поглъщайте всичко.
Гуендолин Брукс
Речник: Мнението се представя като истина по азбучен ред.
Джон Ралстън Сол
Някои хора считат дисциплината за работа. За мен това е някакъв ред, който ме освобождава да летя.
Джули Андрюс
В мъжкият разговор правилата са много прости: твой ред е да говори, ако другият мъж поднася бутилка към лицето си.
Дилан Моран
Никога не заемайте място в задния ред. Победителите седят отпред.
Е. Локхарт
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
15
Следваща