Цитати на тема "Развитие" - страница 6
Последното ти писмо ме зарадва извънредно много, понеже ми показа, че се избавяш вече от малките си слабости, които наистина ме безпокояха; че разбираш своето положение и с енергия и достойнство се стремиш да осигуриш своето бъдеще. Но, скъпи Карл, не изпадай в противоположната крайност. Не говоря за това, че общителността дава много на човека, особено на младия, от гледна точка на развлечения, почивка и развитие, но благоразумието на свой реди изисква – и това не бива да се подминава, понеже ти не си сам – да си намериш поддръжка от някои хора, разбира се по честен и достоен начин.
Хайнрих Маркс
А за тези, които през последните 15 години се опитват да раздуха надпреварата във въоръжаването, опитвайки се да получат едностранни предимства по отношение на Русия, въвеждайки ограничения и санкции, незаконни от международноправна гледна точка, за да възпре развитието на страната ни, включително и във военната област, ще кажа: това е. Това, което се опитахте да предотвратите, го предотвратихте с провеждането на такава политика, вече се случи. Не беше възможно да се сдържи Русия!
Владимир Путин
Вашите така наречени експерти са пожелателни мисли. Чувал съм много глупости по този въпрос. Защо мислите, че след мен на власт в Русия трябва да дойдат хора, които са готови да унищожат всичко, което съм направил през последните години? Може би, напротив, това ще бъдат хора, които искат да укрепят Русия, да създадат бъдеще за нея, да създадат платформа за нейното развитие за бъдещите поколения. Защо изведнъж решихте, че разрушителите ще дойдат и ще разрушат и унищожат всичко? Може би някой би харесал това, включително и в Съединените щати.
Владимир Путин