Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Развитие" - страница 11
Повечето учени приемат, че животът може да съществува само във физическа форма на живот. Те изпращат космически кораби до други планети, търсейки признаци на физически живот, без да отчитат, че животът "може" да съществува и като енергия или етерна форма. Въз основа на ясновидско изследване животът също съществува в етерна (енергийна) форма; има етерни същества с различни степени на осъзнаване и развитие.
Мастър Чоа Кок Сюи
Развитие на навика към четене, е основа на любовта към книгата - това е най-доброто което може да направи училището.
Бел Кауфман
Технологията, която води до пристрастяване, е част от масовото развитие по начин, по който веществата, които предизвикват пристрастяване, никога няма да бъдат.
Адам Алтър
Актьорството е просто развитие на това, с което съм се занимавал, когато съм бил дете и съм играл нека кажем, на каубои и индианци. За мен не винаги е важно, в какъв жанр е киното, ако сценария е добър.
Бил Наи
Историците на икономиката и търговското право посочват, че всички методи и инструменти, необходими за развитието на капитализма, вече са тествани и усъвършенствани в недрата на католицизма.
Валентин Катасонов
Въпреки развитието на теорията на шаха, има много неща в него, които остават тайни и неизследвани.
Василий Смислов
Моето очарование за проучвания се оказа много полезно, подпомогна развитието на моето естетическо разбиране за шаха и подобри моя ендшпил в играта.
Василий Смислов
... свободното развитие в Русия, като цяло се смазва от самодържавието.
Владимир Обручев
Няма нищо по-важно за развитието на обществото, отколкото подлагането всичко на съмнение, задаването на въпроси и получаването на нови отговори.
Владимир Познер
...тайната на щастието се състои не в безкрайните търсения, а в развитието на способността да се радваш на малкото.
Дан Милман
Вярвам, че един добър мемоар трябва да съдържа всички разказвателни елементи на романа: развитие на характера, диалог, описателен език и метафора.
Даниел Трусони
Развитието на нови и нови средства за връзка, и общата им достъпност и техният комфорт практически унищожават проблемите с международното и междукултурно пространство.
Даниил Андреев
Проблемите в развитието, като осиновяването или преживяването на значителна загуба или травма като дете, също са значителни. Децата често вярват, че те са центърът на Вселената и че ако се случи нещо лошо, например, ако майка им се разболее от рак, едно дете може да си помисли, че е виновно и да прекара остатъка от живота си изкривен с вина. Миналите успехи и неуспехи са част от този кръг, както и надеждата и чувството за стойност и лична власт или контрол.
Даниъл Г. Еймън
Междуличностният опит оформя ума, тъй като той продължава да се развива през целия живот... Взаимодействията с околната среда, особено взаимоотношенията с други хора, оформят пряко развитието на структурата и функциите на мозъка.
Даниъл Сийгъл
Вярвам, че човешките същества отбелязват праг в развитието на планетата, разбира се, но това е само част от картината. Това, което може да направи Голямата история, е да ни покаже естеството на нашата сложност и нестабилност и опасностите, пред които сме изправени, но може да ни покаже и нашата сила с колективно обучение.
Дейвид Крисчън
Две качества са в основата на цялото развитие на медитацията: правилните усилия и правилната цел - събуждащи усилия за насочване на ума към обекта.
Джак Корнфийлд
Ръководителят на компанията трябва да има визия за развитието на компанията за много години напред.
Джак Ма
Екипът с най-добрите играчи обикновено печели - ето защо трябва да инвестирате по-голямата част от времето и енергията си в развитието на вашите хора.
Джак Уелч
Изследователите обикновено използват 40% ограничение на калориите, но дори 10% ограничение на калориите при плъхове дава почти същите ползи. 10% ограничение на калориите увеличава живота при тези плъхове с около 15%, докато животните, ограничени до 40%, живеят около 20% процента по-дълго. През 1942 година изследователите за първи път показаха, че ограничаването на калориите при животните може да предотврати развитието на рак.
Джеймс Диниколантонио
Не съм причинен от моята история - родителите ми, детството и развитието ми. Това са огледала, в които мога да зърна моя образ.
Джеймс Хилман
Картографирането на почвите е един от стълбовете за предизвикателството на устойчивото развитие.
Джефри Сакс
Експертите по външната политика на Белия дом и Държавния департамент са насочени предимно към военни и дипломатически въпроси, а не към проблеми на развитието.
Джефри Сакс
Предишна
1
...
10
11
(Текуща)
12
...
15
Следваща