Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Настояще" - страница 7
Вече знам, че ще се върна към този ден, когато пожелая. Мога да го наддам жив. Запазете го. Има неподвижна точка, в която настоящето, сега, се вие около себе си и нищо не се заплита. Реката не е там, където започва или свършва, а точно в средната точка, закотвена от случилото се и това, което предстои.
Колъм Маккан
За това, което Били не можа да промени, отнасяше миналото, настоящето и бъдещето.
Кърт Вонегът
Когато всичко работи, човек престава да се показва и доказва на другите. Когато човек е силен, той излъчва спокойствие и не влиза в излишни битки. Когато обикнеш настоящето, спираш да бъдеш обсебен. Тогава човек става самостоятелен, уповава се на вярата в себе си, знае на какво е способен и не се нуждае да убеждава другите да вярват в него.
Ал Пачино
Планираме живота в бъдещето, а се налага да живеем само в настоящето.
Валентина Беднова
Миналото и бъдещето – са жизнена теория, а настоящето – винаги практика.
Валентина Беднова
Вярата му в бъдещето бе единственото, което имаше в настоящето.
Веселин Георгиев
Знам: твоето минало е славно. И бъдещето ти ще е не по-малко славно в историята. Но кажи ми, как да преживея мизерното ти настояще?
Димитър Подвързачов
Децата нямат нито минало, нито бъдеще: и което с нас почти никога не се случва, те се наслаждават на настоящето.
Жан дьо Лабрюйер
Не си струва да слушаш онзи, който не може да ти обещае вечно настояще.
Николас Гомес-Давила
Да използваш миналото, за да оправдаеш настоящето, е достатъчно лошо, но също толкова лошо е да използваш настоящето, за да оправдаеш миналото.
Амитав Гхош
Няма смисъл да се говори за нещастието до тогава, докато то не се случи. В края на краищата, заедно с бъдещето се руши и настоящето.
Майкъл Маршал Смит
Живей за мига; Бойте се само за настоящето.
Майкъл Рийвс
Тялото на човека е имало различна форма в миналото от тази на настоящето и от тази, която ще има в бъдеще. По време на инволюцията тя е била приблизително сферична, както все още е по време на пренаталния живот, тъй като вътрематочното развитие е рекапитулация на минали етапи на еволюция.
Макс Хайндел
Живейте в настоящето. Миналото го няма; бъдещето е неизвестно - но настоящето е реално, а вашите възможности са сега.
Максуел Малц
Да простим на миналото и кои сме били тогава. Нека да прегърнем настоящето и това, което сме способни да станем. Нека се отдадем на бъдещето и да гледаме как се разгръщат чудеса.
Мариам Уилямсън
Но докато сме още живи, настоящето е единственото, в което можеш да бъдеш уверен. На нас ни принадлежи само един миг. Помни това!
Мария Грипе
Всички тези марки и компании знаят, че за повечето от нас миналото винаги е по-добро от настоящето - просто защото сме програмирани да го правим. Това е един от най-хитрите трикове, които нашите собствени мозъци са измислили.
Мартин Линдстрьом
Приятният живот: живот, който успешно преследва положителните емоции за настоящето, миналото и бъдещето.
Мартин Селигман
Жалкото минало трябва да бъде оставено да изчезне, където и да е отнело, когато е приключило, като приятното настояще.
Матю Хюз
Не трябва да се страхувате от бъдещето, трябва да живеете и да се радвате на настоящето.
Мелиса де ла Круз
Моля се за вяра, че бъдещето ми ще бъде добро, ако живея днес добре и в мир. Ще помня, че да остана в настоящето е най-доброто нещо, което мога да направя за бъдещето си. Ще се съсредоточа върху това, което се случва сега, вместо върху това, което ще се случи утре.
Мелъди Бийти
Обичам да чета всякакви книги. Обикновено имам около десет книги, които излизат по всяко време - книги за миналото, настоящето, романи, нехудожествена литература, поезия, митология, религия и т.н. Четенето е любимото ми занимание.
Мери Поуп Озбърн
Предишна
1
...
6
7
(Текуща)
8
...
15
Следваща