Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Настояще" - страница 5
Един от начините да определите мъдростта е способността да виждате в бъдещето последствията от вашите избори в настоящето. Тази способност може да ви даде съвсем различна гледна точка за това как може да изглежда бъдещето.
Анди Андрюс
Знам, че много хора имат проблеми със социалното осигуряване, но бих ги призовал да се изправят срещу него при собствени условия. Да го наречем схема на Понци е подвеждащо и прави повече за замъгляване на проблема, отколкото за осветяването му. И да, знам, че ако не се направят промени, настоящата система е неустойчива. Но това не означава, че е измама.
Мичел Зукоф
Въпреки че бъдещето съществува, можете да го избегнете или промените, като промените настоящото си състояние. Чрез качеството на нашето състояние ние привличаме или сме привлечени от определени видове преживявания. Ако състоянието ни е добро, ние не привличаме или трябва да преживеем определени събития, които иначе биха били необходими, за да балансираме живота си. Ние упражняваме контрол и носим отговорност за бъдещето си, защото то се определя от настоящето ни състояние.
Мичио Куши
Примири се с миналото, за да не разруши настоящето ти.
Реджина Брет
Едно от бедствията на нямото кино са били ненужните надписи; бедствието на настоящето кино - ненужните диалози.
Рене Клер
Архитектурата се измерва спрямо миналото; изграждате в настоящето и се опитвате да си представите бъдещето.
Ричард Роджърс
Истинското настояще е неуловимо движение напред от миналото, което поглъща бъдещето. Всъщност всички усещания са памет.
Анри Бергсон
Живея в настоящето, защото бъдещето винаги е случайно. Когато става въпрос да бъда с теб, готов съм да поема риска.
Синда Уилямс Чайма
Когато става въпрос за справяне с вашите финансови цели, каквито и да са те, няма време като настоящето.
Сузи Орман
Миналото, което се пази в паметта е част от настоящето.
Тадеуш Котарбински
Животът е достъпен само в настоящето. Ето защо трябва да вървим така, че всяка стъпка да ни отведе тук и сега.
Тик Нят Хан
Живея в настоящето поради ограниченията на пространственo-времевият континуум.
Ханк Грийн
Миналото е коренът на настоящето. Ти си длъжен да знаеш миналото, понеже то се явява основа на настоящето.
Хосе Марти
Напротив, характерният елемент на настоящата ситуация е, че икономическите въпроси най-накрая и безвъзвратно нахлуха в областта на обществения живот и политиката.
Артър Хендерсън
Настоящата основна философия е ядреното възпиране.
Юзеф Ротблат
Историите от настоящето и миналото на Иран напомнят, че свободата, демокрацията и правата на човека или фундаментализмът, фашизмът и тероризмът не са географски и културно обусловени, а универсални.
Азар Нафизи
Имам термин, който измислих, наречен фюжън фантастика - така се чувствах, с липсата на точка, дългите изречения. Формата е много свободна и ми позволи да бъда в главите на героите и да обиколя навсякъде - миналото, настоящето. За мен винаги има ниво на експериментиране - не съм щастлив да пиша това, което бихме могли да наречем традиционни романи...
Бернардин Еваристо
Животът ли беше такъв? Можете да гледате напред към бъдещето или към миналото, но настоящето се движи твърде бързо, за да го погълне.
Брандън Мъл
В тишината тя усети как миналото и настоящето се променят и смесват, но това беше мираж. Нямаше начин да утеши изгубеното момче, което беше тогава. Но тя имаше порасналия мъж. Тя го държеше в ръцете си и за кратък миг на каприз си представяше, че никога, никога няма да го пусне.
Дж. Р. Уорд
Важно е да знаете миналото, но вашето оцеляване зависи от познаването на настоящето.
Джонатан Мабъри
Ако се научим на изкуството да даваме това, което трябва да се предаде на променящото се настояще, можем да спасим най-доброто от миналото.
Дийн Ачесън
Човек никога не присъства там, където всъщност се намира. Той вечно копае в миналото или гледа в бъдещето, а просто спокойно да останете в настоящето е такава рядкост...
Елизабет Гилбърт
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
15
Следваща