Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Настояще" - страница 11
Ако хората мислят за настоящето си, те биха могли да променят своето бъдеще.
Анхел де Куатие
Погрешното схващане, че светът се влошава, е много трудно да се поддържа, когато поставим настоящето в неговия исторически контекст. Не трябва да омаловажаваме трагедиите на сушите и глада, които се случват в момента. Но познаването на трагедиите от миналото трябва да помогне на всеки да осъзнае как светът е станал много по-прозрачен и много по-добър в получаването на помощ там, където е необходима.
Ханс Рослинг
Животът не е развлечение, а чиста скука. Затова рисувам, занимавайки се с измама. Настоящето е на платно, има душа. Вероятно същото е и с комиксите.
Хаяо Миядзаки
Нашето истинско аз никога не може да бъде изгубено, дори за един миг. Точно както настоящето никога не може да бъде изгубено – то винаги е тук и сега, независимо дали му обръщаме внимание или не.
Хеймин Суним
Човек почти никога не е доволен от настоящето и винаги мечтае за нещо по-добро.
Хектор Мало
Както винаги аз използвам миналото в качество на стартова точка към настоящето, а ти използваш бъдещето.
Хелън Уолш
През февруари облачното небе не е толкова мрачно, колкото неутрално и неясно. Това е важен фактор в общото преживяване на депресия сред местните жители. Снегът хруска под ботушите ви и полепва по панталоните ви, по маншетите, а щом влезете вътре, снегът полепва по психиката ви и накрая трябва да отидете на лекар. Миналото попива в теб в това време, защото настоящето липсва почти изцяло.
Чарлз Бакстър
Притеснението беше механиката на майка ми, нейният механизъм за ангажиране с машината на живота. Притеснението беше котва за нея, кука, нещо, за което да се хване в света. Безпокойството беше кутия, в която да живеем, безпокойството беше механизъм за избягване на настоящето, за пресъздаване на миналото, за справяне с бъдещето.
Чарлс Ю
Хората са единствените животни, които се опитват да живеят в бъдещето. Не е нужно да живеете само в настоящата ситуация без план, но бъдещите планове, които правите, могат да се основават само на аспектите на бъдещето, които се проявяват в настоящата ситуация.
Чогям Трунгпа
Защото така се случи от създаването на света, че миналото винаги е по-добро от настоящето.
Барбара Ууд
Нашата минала история често само информира за нашия опит в настоящето.
Брайън Грийн
Бъдещето е просто. Бъдещето е просто, мога да го държа на дланта си; а настоящето е просто въпрос на издръжливост, откъснатост и чувство за хумор.
Викрам Чандра
Чрез тази фантастична история авторът възнамерява да постави реклама на светлото бъдеще на човечеството върху мрачната корица на настоящето. Но, за съжаление, той не успя.
Владимир Данихнов
Бъдещето за мен е в същата мъгла, както и миналото. Не мога да накарам себе си да се безпокоя за нещо, освен за настоящето, което също не ме вълнува особено. Видимо, смъртта ме е отпуснала.
Айзък Мериън
За да растете, трябва да сте готови да позволите на настоящето и бъдещето си да са напълно различни от миналото ви. Вашата история не е вашата съдба.
Алън Коен
Трагедията на този свят е, че никой не е щастлив, независимо дали е заседнал във време на болка или на радост. Трагедията на този свят е, че всеки е сам. Защото един живот в миналото не може да бъде споделен с настоящето. Всеки човек, който заседне във времето, остава сам.
Алан Лайтман
Уви, бъдещето никога не идва - около нас винаги е настояще.
Владислав Гжегорчик
Научих, че страхът е просто илюзия, базирана на минали преживявания, които проектираме в настоящето и в бъдещето.
Габриел Бърнстейн
Аз съм тъмна личност. Трябва да разбера миналото. Това изяснява настоящето.
Глен Кук
Животът в настоящето вече беше подвиг за мен, мисленето за бъдещето беше достатъчно, за да се почувствам задушен.
Гуадалупе Нетел
Истинската причина за големите катаклизми, които предшестват промените на цивилизациите, като падането на Римската империя и възходът на Арабската империя, е дълбока промяна в идеите на народите... Запомнящите се събития в историята са видими ефекти от невидимите промени на човешката мисъл... Настоящата епоха е един от тези критични моменти, в които мисълта на човечеството претърпява процес на трансформация.
Гюстав Льобон
Това, което вярвате в бъдещето, ще промени начина ви на живот в настоящето.
Даниел Найери
Предишна
1
...
10
11
(Текуща)
12
...
15
Следваща