Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Настояще"
Ограничете се в настоящето.
Марк Аврелий
Който е видял настоящето, той вече е видял всичко, което се е случило през вечността, и всичко останало, което ще бъде за неограничено време.
Марк Аврелий
Помнете, че човекът живее само в настоящето, в този мимолетен миг; през целия остатък от живота му е или отминал, или изчезнал, или все още не е разкрит.
Марк Аврелий
Провъзгласявайте миналото, определяйте настоящето, прогнозирайте бъдещето.
Хипократ
Никога не позволявайте бъдещето да ви безпокои. Ще го срещнете, ако трябва, със същите оръжия на разума, които днес ви въоръжават срещу настоящето.
Марк Аврелий
Който контролира миналото, контролира бъдещето; който контролира настоящето, контролира миналото.
Джордж Оруел
Великата наука е да живееш щастливо е да живееш само в настоящето.
Питагор
Различията между минало, настояще и бъдеще са само една ужасно настойчива илюзия.
Алберт Айнщайн
Промяната е законът на живота. А онези, които гледат само на миналото или само на настоящето, без съмнение ще пропуснат бъдещето.
Джон Кенеди
Не знам кое прави човек по-консервативен - да не знае нищо друго освен настоящето или нищо друго освен миналото.
Джон Мейнард Кейнс
Хората никога не са доволни от настоящето и имайки малко надежди за бъдещето, украсяват невъзвратимото минало с всички цветове на въображението си.
Александър Пушкин
Историята е съкровищница на нашите деяния, свидетелка на това което е отминало, пример и поучение за настоящето, предупреждение за бъдещето.
Мигел де Сервантес
Аз не работя толкова за настоящето, аз работя за бъдещето.
Никола Тесла
Мисля, че не е добре човек да говори за настоящата си работа, защото тя разваля нещо в основата на творческия акт. Това разрежда напрежението.
Норман Мейлър
Колкото повече гняв към миналото носите в сърцето си, толкова по-малко сте способни да обичате в настоящето.
Барбара де Анджелис
Ние питаме и разпитваме миналото да ни обясни нашето настояще и да ни намекне за нашето бъдеще.
Висарион Белински
Трябва да мечтаем колкото се може повече и колкото се може по-силно, за да може бъдещето да се превърне в настояще.
Михаил Пришвин
Ние гледаме нашето бъдеще чрез нашето минало и настояще, които са като гаранти за нашите обещания; и сме готови да устоим или да се провалим с постиженията, които сме постигнали или постигаме.
Теодор Рузвелт
Ние винаги се стремим към бъдещето или търси нещо в миналото, но ние прекарваме толкова малко време в настоящето.
Марина Абрамович
Научих, че ако живея леко в бъдещето - какво ще се случи след това - не трябва да изпитвам толкова много за това, което се случва в настоящето.
Огастин Бъроуз
Съответно глобализацията е не само нещо, което ще ни засяга и заплашва в бъдеще, но нещо, което се случва в настоящето и за което първо трябва да си отворим очите.
Улрих Бек
Младостта мисли само за настоящето, зрелостта е тази възраст която не пренебрегва нито настоящето, нито миналото, нито бъдещето.
Фернандо де Рохас
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
15
Следваща