Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Талант" - страница 7
Да имаш талант не е достатъчно. Нужно е упорито да работиш.
Кристиано Роналдо
Умението да получаваш удоволствие от дреболии е чудесен талант.
Амели Нотомб
Когато илюзиите са разбити от истината, талантът се освобождава.
Лиан Хърн
Намерих страхотни награди в приготвянето на ястие и да го храня на някого. Това беше средство за общуване. Давах част от своя талант или подаръка си и го споделях с някого, правейки някого щастлив. И това ми върна много и исках да правя още и още.
Лидия Матичио Бастианич
Няма по-тежко зрелище от гледката на унищожените плодове на труда, в които човек е вложил своите сили, талант и любов към родния край. Няма по-горчив мирис от този на догарящото пепелище.
Георгий Жуков
В Русия няма средни таланти и обикновени майстори, а единствено самотни гении и милиони за нищо негодни хора. Гениите нищо не могат да направят, защото нямат помощници, а милионите нищо не бива да правят, защото нямат майстори. Първите са безполезни, защото са твърде малко; вторите са безпомощни, защото са твърде много.
Василий Ключевски
Талантът е искра Божия, от която човек обикновено изгаря, осветявайки със собствения си пожар пътя на другите.
Василий Ключевски
Даровете заслужават и изискват благодарност и понеже прекрасните дарове на природата са безусловно най-висши, то те изискват благодарност в най-висока степен. Но да благодариш на природата можеш единствено като употребиш тези дарове по подобаващ начин, казано по-просто – да накараш таланта да носи печалба.
Хайнрих Маркс
Има множество млади и умни писатели. Но има твърде много гений и недостатъчно талант.
Джон Пристли
Вашата годишнина е празнично събитие не само във вашето семейство, но и за всички ваши фенове. Вашата работа е почитана от голям брой руснаци. Обичани сте за неуморния си творчески труд и за яркия си и щедър талант, както и за искрената отдаденост на изкуството. Хубаво е, че не спряхте дотук и продължавате да пленявате хората с интересни идеи и творчески планове с енергията си.
Владимир Путин
Стиховете никога не са доказвали нищо друго, освен по-големия или по-малък талант на техния съчинител.
Фьодор Тютчев
Възстановявам се сама. Кариерата се ражда в обществото - талант в личния живот.
Мерилин Монро
Извън родните стихии таланта не може да твори.
Михаил Глинка
Мразя, ненавиждам и презирам училищата. Училището е лошо за вас, ако имате талант. Трябва да развивате този талант по свой собствен начин.
Морис Сендак
Всички имаме огромен брой области, в които нямаме талант или умения и малък шанс да станем дори посредствени. В тези области работниците, работещи със знания, не трябва да поемат работа, работни места и задачи. Необходима е много повече енергия, за да се подобри от некомпетентност до посредственост, отколкото за да се подобри от първокласно представяне до съвършенство.
Питър Дракър
Използвайте талантите, които Бог ви е дал, за да направите света по-добър, защото сте били в него.
Робърт Колиър
Конкурентните предимства, които пазарът изисква, са някой по-човечен, свързан и зрял. Някой със страст и енергия, способен да вижда нещата такива, каквито са и да преговаря по множество приоритети, докато взема полезни решения без тревога. Гъвкав в лицето на промяната, издръжлив в лицето на объркването. Всички тези качества са избор, а не таланти и всички те са достъпни за вас.
Сет Годин
Любознателността е най-полезният талант.
Франклин Делано Рузвелт
Аз дълго бях популярна в Америка, не с таланта ми, а с моята славата.
Шер
Републиканците имат положителен талант за самоунищожение.
Бари Голдуотър
Истинският ми талант се проявява, когато на децата ми им стане скучно. Аз скачам пред тях на един крак, гримаснича, стоя на глава - а на тях все им е малко!
Бен Стилър
Таланти, които не се използват, са като слънчев часовник на сянка.
Бенджамин Франклин
Предишна
1
...
6
7
(Текуща)
8
...
15
Следваща