Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Талант" - страница 3
Постижението е талант плюс подготовка.
Малкълм Гладуел
Главният признак за таланта е когато човек знае, какво иска.
Пьотр Капица
Ако имаше възможност и някакъв талант, нямаше как да не напреднеш, защото това беше отворен пазар. Имаше света на рекламата и имаше документалния свят.
Ричард Донър
Хората смятат, че креативността до голяма степен е въпрос на талант, опит или късмет. Те грешат. Талантът, опитът и късметът са ключови елементи, но има нещо по-фундаментално, достъпно и мощно, което можете да използвате, за да умножите творческия си ефект.
Ричард Кош
Имам тази способност да намирам този скрит талант в хора, които понякога дори не са знаели, че са го имали.
Бери Горди
Талантът прави каквото може: Геният прави каквото трябва.
Едуард Булвер-Литън
За изпълнение на сложна работа не е задължително да наемате много хора. Количеството никога не компенсира таланта, а двама човека, които нищо не знаят, с нищо не са по-добри от един такъв.
Илон Мъск
Историята показва, че силните рядко притежават чувство за мярка и талант да виждат в далечна перспектива.
Карл Густав Манерхайм
Да знаеш, че притежаваш талант, е половината битка в овладяването му.
Лин Картър
Като тинейджър бях толкова неуверен. Бях типът човек, който никога не се вписва, защото никога не се осмелява да избере. Бях убеден, че нямам абсолютно никакъв талант. За нищо. И тази мисъл ми отне всички амбиции също.
Джони Деп
Дори и най-големият талант ще се опозори, ако е твърде самоуверен и поиска от първия път да приложи своите сили в такова дело, което изисква огромни предварителни знания, зрелост на ума и житейски опит.
Николай Пирогов
За да имаш талант, трябва да си уверен, че го притежаваш.
Гюстав Флобер
Талантът се познава по една-единствена проява, но за да се познае характера, е необходимо дълго време и постоянно общуване.
Хайнрих Хайне
Актьорството е най-малкият от човешките таланти, и не е най-достойният способ да се прехранваш. В края на краищата Шърли Темпъл можеше да играе едва четиригодишна.
Катрин Хепбърн
Големият талант изисква голямо трудолюбие.
Пьотр Чайковски
Моят съвет е: в пиесата се старай да бъдеш оригинален и по възможност умен, но не се бой да се покажеш и като глупак; трябва свободомислие, а само този е свободомислещ, който не се бои да напише и глупости. Не заглаждай, не шлифовай, а бъди непохватен и дързък. Краткостта е сестра на таланта.
Антон Чехов
Талантът е в изборите.
Робърт Де Ниро
За щастие, постоянството е страхотен заместител на таланта.
Стив Мартин
Колкото по-високо е енергийното ви ниво, толкова по-ефективно е тялото ви. Колкото по-ефективно е вашето тяло, толкова по-добре се чувствате и толкова повече ще използвате своя талант, за да постигнете изключителни резултати.
Антъни Робинс
Истинският талант винаги си пробива път.
Фреди Меркюри
Добрият брак почива на талант и дружба.
Фридрих Ницше
Късмет плюс талант е равно на резултативно действие.
Хорхе Букай
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
15
Следваща