Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Талант" - страница 14
В етиката, както във всяка друга дейност, например, в усвояването на някакъв музикален инструмент, за да станете по-добри, по-съвършени, трябва да се упражнявате. Но по-важното е да имаш талант.
Люк Фери
Трябва да си културен човек, трябва да знаеш много! И най-важното - работи! Да се изпотиш, до изтощение, до болка в пръстите. Талантът е преди всичко работа върху себе си!
М. И. Демиденко
Какъв е смисълът от таланта, опита и знанията ти, ако не ги раздаваш? Какъв е смисълът от житейските ти истории, ако не ги разказваш? Какъв е смисълът от богатството, ако не го споделяш? Раздавайте! Няма да бъдете кремирани с нито едно от тези неща!
Исабел Алиенде
Твърде много компании смятат, че хората са взаимозаменяеми. Истински талантливите хора не са. Те имат уникални таланти. Те не могат да бъдат вкарани в роли, които не им подхождат. Ефективните лидери оставят големите хора да вършат работата, за която са родени.
Уорън Бенис
Всеки глупак може да каже истината, но се изисква талант, да можеш да лъжеш.
Самюел Бътлър
Без намесата на необикновен талант всичко прекрасно остава непризнато.
Жозеф Жубер
Геният е човек с талант и с усърдието на човек, който няма талант.
Габриел Лауб
Той има талант да продава таланта, който няма.
Габриел Лауб
Назарбаев е много компетентен лидер. В постсъветското пространство може би най-грамотният. Той никога не би тръгнал против волята на своя народ, той тънко усеща какво чака народът. И всичко, което е направено напоследък, до голяма степен благодарение на неговия организаторски талант, неговия политически опит, всичко това е в руслото на интересите на Казахстан като държава.
Владимир Путин
Горко на този художник, който се стреми да покаже своя талант, а не своята картина! Наистина би било смешно, ако най-важното у художника е неговата ръка.
Ромен Ролан
Какъвто и да си по природа, бъди такъв и никога не изоставяй своя талант. Бъди това, за което те е предназначила природата и ще успееш; бъди обаче нещо друго и ще бъдеш десет хиляди пъти по-зле от нищото.
Сидни Смит
Талантът е продължително търпение.
Гюстав Флобер
Комичното, това не е само талант, но преди всичко дарба, един начин да чувстваш, да можеш да проумееш и да интерпретираш.
Луи дьо Фюнес
Страхуват се от даден човек заради таланта му, мразят го заради добродетелите му, накрая го приемат заради характера му. Но колко време минава, докато му отдадат дължимото!
Никола дьо Шамфор
Изпълнението й беше оценено от поети, пейзажи от актьори и поезия от художници, но тя не показа никакви преки таланти.
Алексей Варламов
Защото талантът не стои мирен, той просто не знае как да стои мирен - независимо дали е талант за отваряне на сейфове, четене на мисли или делене на десетцифрени числа наум, той крещи да бъде използван. Никога не млъква. Ще те разбуди от най-дълбокия ти сън, крещейки: "Използвай ме! Използвай ме! Използвай ме! Писна ми да седя без работа!
Стивън Кинг
Обожавам да откривам таланти. Хубаво е да насърчаваш хората. Всяка вечер публиката ме насърчава. Аз просто предавам усещането нататък...
Лайза Минели
Интригата е по-силна от таланта - тя може от нищо да направи нещо.
Оноре дьо Балзак
Един човек не може да притежава талант за всичко.
Стендал
За човек е лесно да намери семейно щастие, ако той търси някого, на когото може нещо да даде, на когото може да се посвети. Щастието - това е талант да живееш за другия. А в 90% от разводите главната причина е егоизмът.
Мелхиседек Артюхин
Всеки човек има някакъв талант. Намерете този талант в него и го уважавайте за това. Тогава този човек, чувствайки вашето уважение, ще стане по-добър.
Йероним Егински
Който умее да обича, той ще бъде щастлив. Но не мислете че любовта е вроден талант! Човек се учи да обича и ние сме длъжни да правим това! Не може да има напредък в духовния ни живот без жертви в името на Бога и на ближния. Без жертви не можеш да се научиш и да обичаш. Но Бог не приема празните думи. Той обича делата. Доброто дело – ето това е любов. Живейте така, че не само Бог, но и хората да ви обичат и нищо повече не ви е нужно.
Гавриил Ургебадзе
Предишна
1
...
12
13
14
(Текуща)
15
Следваща