Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Талант" - страница 12
Корупцията е рак: рак, който разяжда вярата на гражданите в демокрацията, намалява инстинкта за иновации и творчество; и без това стегнати национални бюджети, изтласкващи важни национални инвестиции. Това губи таланта на цели поколения. Плаши инвестициите и работните места.
Джо Байдън
Най-големият талант е да разбереш кога думите са излишни.
Джойдийп Рой-Батачаря
Възхищавам се на писатели, които могат да направят сложните неща прости, но моят собствен талант е да направя простите неща сложни.
Джон Барт
Обществото е построено по човешки мерки, не само да служи на човек, колкото да му предоставя възможност да служи на останалите, възможност да направи каквото и да е за себе си и за останалите, възможност да реализират своите таланти.
Джон Гарднър
Талантът също е демон.
Александър Амфитеатров
Мосю Шантебиз имаше само един талант - да скрива, че е глупак.
Александър Жарден
Молитвата е най-голямата сила, която можем да владеем. Това е най-големият талант, който Бог ни е дал. Той го е дал на всеки християнин.
Джон Мот
Простотата вече не се представя като добродетел. Стойността на сложния и труден език е проповядвана с такова настояване, че обществеността започна да вярва, че липсата на яснота трябва да е признак на артистичен талант.
Джон Ралстън Сол
Успешен е този, който живее пълноценен и щастлив живот, показва най-добрите си качества и споделя таланта си с целия свят.
Джоузеф Мърфи
Не съм роден с вроден талант. Никога не съм бил естествено надарен за нищо. Винаги трябваше да работя върху това. Единственият начин, по който знаех как да успея, беше да се опитам повече от всеки друг. Измъчената упоритост ме накара през живота. Но ето нещо, в което бях полуприличен. Да мога да бягам на големи разстояния беше единственото нещо, което можех да предложа на света. Други може да са по-бързи, но аз бих могъл да продължа по-дълго. Най-силното ми качество е, че никога не се отказвам.
Дийн Карнасис
Работата в шоу бизнеса е каторжен труд независимо от това, имаш ли талант или не, имаш ли харизма или не.
Александър Цекало
Да, само талантът може лесно да изпее песен за всички сърца. Но геният не може. Защото при геният няма талант.
Евгений Харитонов
Признаването на таланта в своите приятели е още по-трудно, от това да се признае в своите врагове.
Едмон дьо Гонкур
Истинският талант винаги е скромен.
Елена Илина
Таланта ражда вдъхновението, но вдъхновението ръководи майсторството.
Елиза Ожешкова
Арогантността беше достатъчно непривлекателна, когато беше привързана към истински талант или блясък. Привързан към детството, това беше просто дразнещо.
Ерика Спиндлър
Талантът все още трябва да бъде доказан.
Ерин Моргънстърн
При него има толкова таланти, че, изглежда, при неговото раждане феите са се били в люлката за правото си да връчат своя подарък. (За Жан Кокто)
Жан Маре
Въз основа на информацията за наследствеността може да се предположи, че развитието на психичните заболявания на Гогол е частично повлияно от умствения дисбаланс на майка му и той наследи литературния си талант от баща си.
Зинаида Агеева
С гениален талант само великите работници могат да достигнат в изкуството абсолютно съвършенство. Това е скромната способност на труда да бъде база на всеки гений.
Иля Репин
Важното е да се опитате да развиете прозрения и мъдрост, а не просто знание, да зачитате нечий характер, а не неговото учение и да възпитавате хора с характер, а не просто таланти.
Инадзо Нитобе
Повечето хора остават затворници, независимо в какъв затвор се намират, а за да избягате, се нуждаете от много талант и поне малко късмет.
Йоана Първулеску
Предишна
1
...
11
12
(Текуща)
13
...
15
Следваща