Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Талант"
Да правиш леко това, което за другите е трудно, - ето това е талант; да правиш това, което за таланта е невъзможно, - ето това е гений.
Анри-Фредерик Амиел
Съгласен съм с идеята, че в средата на хората съществува естествена аристокрация. Основа на нея - добродетел и талант.
Томас Джеферсън
Таланта спечелва отделните мачове, а отборните усилия и умът печелят шампионатите.
Майкъл Джордан
Краткостта е сестра на таланта.
Антон Чехов
В истината е силата на таланта; грешното направление погубва и най-силния талант.
Николай Чернишевски
У всеки има талант на 25. Трудността се състои в това, да го има и на 50.
Едгар Дега
Отне ми петнайсет години, за да открия, че нямам талант за писане, но не можах да се откажа от него, защото вече бях твърде известен.
Робърт Бънчли
Геният открива пътя, талантът върви по него.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Художникът е нищо без талант, а талантът е нищо без труд.
Емил Зола
Хората, които не са в състояние да се мотивират сами, трябва да се задоволяват с посредствеността, без значение колко впечатляващи са техните таланти .
Андрю Карнеги
Да разбереш живота и да го заобичаш в друго същество - в това е задачата на човек и в това е неговия талант: и всеки може да се посвети пълно само на един човек.
Анри Барбюс
Нещастието се определя най-добре като разликата между нашите таланти и нашите очаквания.
Едуард де Боно
Талантът на великите души е да откриват великото в другите хора.
Николай Карамзин
Талантът да бъдеш щастлив е да оценяваш и харесваш това, което имаш, а не това, което нямаш.
Уди Алън
Някои хора притежават талант, други са обладани от него. Когато това се случи, талантът се превръща в проклятие.
Род Сърлинг
Казват ни, че талантът създава свои възможности. Но понякога изглежда, че интензивното желание създава не само собствените си възможности, но и собствените си таланти.
Ерик Хофер
На хората е нужно много време, за да разберат разликата между талант и гениалност.
Луиза Мей Олкът
Надявам се, когато един ден, в края на живота си, застана пред Господа, да не ми е останал вече никакъв неупотребен талант и да мога да кажа: "Използвах всичко, което Ти ми даде."
Ерма Бомбек
Късметът е прекрасен и трябва да имате щастие, за да имате тази възможност. Но след това трябва да имате талант и да можете да го използвате.
Франк Синатра
Бях такова дете, което имаше някои таланти и способности, но това така и не се прояви в училище.
Франсис Форд Копола
Характерът е власт над самият себе си, а талантът - власт над другите.
Василий Ключевски
Талантът е способността да вярваме в успеха. Пълни глупости, когато казват, че изведнъж открих таланта в себе си. Просто работех.
Джон Ленън
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
15
Следваща