Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Източник" - страница 6
Има трансцендентно осъзнаване, Голям разум, Голямо Сърце, присъстващо и лесно достъпно за всеки един от нас. Когато го осъзнаем, виждаме, че той е източникът на истински мир, щастие, удовлетворение, смелост и радост.
Денис Генпо Мерцел
Всяка велика традиция ви е казвала, че сте създадени по образ и подобие на творческия източник. Това означава, че имате божи потенциал и сила да създадете своя свят.
Джеймс Артър Рей
Интернет се превърна в забележителен източник на икономически и социални иновации до голяма степен, защото е архетипна равнопоставеност, на която дори сайтове с малко или никакви пари зад себе си - блогове, да речем или Уикипедия - могат да станат влиятелни.
Джеймс Суровецки
В борбата между капитала и труда капиталът по-често печели, защото истинският източник на стойност за повечето компании в исторически план е бил твърдите активи, които те са притежавали и контролирали.
Джеймс Суровецки
Семейният ми живот е дълбок източник на удовлетворение.
Джеймс Хекман
Ислямът стои в дълга поредица от семитски, пророчески религиозни традиции, които споделят безкомпромисен монотеизъм и вяра в Божието откровение, Неговите пророци, етична отговорност и отчетност и Деня на Страшния съд. Наистина, мюсюлманите, както християните и евреите, са Децата на Авраам, тъй като всички водят своите общности до него. Историческата религиозна и политическа връзка на исляма с християнския свят и юдаизма остава силна през цялата история. Това взаимодействие е източник на взаимна изгода.
Джон Еспозито
Единственият проблем, с който се сблъсквате в живота, е вярата в отделянето от вашия Източник. Решете, че едното и всички останали ще изчезнат.
Джон Рандолф Прайс
Един важен момент относно идеята, че има множество глобализации, е фактът, че допълнително усложнява цялата идея за намиране на източник на глобализация.
Джордж Ритзър
Що се отнася до моето спасение, всичко, от което се нуждая, е Исус; след моето спасение всичко е Исус плюс църквата... Когато хората проповядват, че всичко, от което се нуждаете, е Исус, те отрязват вас и мен от един от най-големите източници на изцеление, който е Христовото тяло. Не вървете сами - няма да успеете.
Джош Макдауел
Струва ми се, че отзивчивостта е по-добър източник за разбиране какви са моралните претенции и как те действат върху нас.
Джудит Бътлър
Светлината в сърцето има интересно явление. Когато погледнете този свят от тук, сега, светлината има сенки, защото светлината идва от източник. Но същата светлина в сърцето, която прекарах толкова много време в гледане, както и другите хора, няма сянка, защото сякаш светлината идва отвсякъде.
Друнвало Мелхизедек
Аз съм пораснала жена. Мога да измисля много неща, които съм направила и казала или не казала или не съм направила, които остават при мен като източници на срам.
Ейми Блум
Парите идват в Швейцария чрез три незаконни източника: укриване на данъци в други развити страни, кръвни пари на диктатори и други владетели в Третия свят и организирана престъпност.
Жан Зиглер
В продължение на близо 2000 години повечето хора предполагаха, че единствените източници на традиция за Исус и неговите ученици са четирите евангелия в Новия Завет.
Илейн Пейджълс
Вярвам, че първоначалните източници на всички религии трябва да бъдат преподавани, защото с това ще открием нашите прилики, а не само различията. Вярвам, че ако Мохамед, Буда, Исус и Моисей се съберат, те биха били най-добри приятели, защото духовната основа на всички религии е нещо, което изгражда единство.
Йехуда Бърт
От всички много лидери, които съм срещал в живота си, никой не ми направи по-дълбоко впечатление от Нелсън Мандела. Неговата смелост, състрадание, смирение и мъдрост не са били успоредни на световната сцена, а самият той е траен източник на вдъхновение.
Клаус Шваб
Интимните, любящи и трайни връзки с нашето семейство и близки приятели ще бъдат сред източниците на най-дълбоката радост в живота ни.
Клейтън Кристенсен
Историците ще се справят с много по-широк кръг от източници от биографите и ще покриват по-широк спектър от събития, време, народи.
Клеър Томалин
Истинският източник на щастие е вътре в нас.
Крис Прентис
Технологиите и идеологията разклащат основите на капитализма на 21-ви век. Технологиите превръщат уменията и знанията в единствените източници на устойчиво стратегическо предимство.
Лестър Търоу
Децата днес наистина са толкова отчуждени от източника на храна. Ако искат да се хранят правилно, ако искат да опазят тази среда, която имаме, и икономиката, която върви с нея, и световния глад, който върви с нея, те трябва да знаят за храната.
Лидия Матичио Бастианич
Всеки който е прекарал финландска зима, ще разбере източника на повсеместното пиянство.
Линус Торвалдс
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
15
Следваща