Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Източник" - страница 5
Източник на всяко заблуждение в живота се явява недостатъка на паметта.
Ото Вайнингер
Отражението, достоверността на живота, който блести в плътските клетки от душевния източник, е единствената причина за привързаността на човека към тялото си; очевидно той не би отдал грижовна почит на буца глина. Човешко същество погрешно се идентифицира със своята физическа форма, защото жизнените потоци от душата се пренасят в плътта с такава интензивна сила, че човек бърка ефекта за причина и идолопоклоннически си представя, че тялото има собствен живот.
Парамаханса Йогананда
Ирационалността на отвращението предполага, че е ненадежден като източник на морално прозрение. Може да има добри аргументи срещу гей браковете, абортите при частично раждане и клонирането на хора, но фактът, че някои хора намират подобни действия за отвратителни, не трябва да носи тежест.
Пол Блум
Трябва да се признае, че във всяка култура източникът на закона е богът на това общество.
Раусас Дж. Ръшдуни
В крайна сметка реших, че ако наистина ще напиша роман, не мога да го направя в Ню Йорк, докато имам работа. Нуждаете се от постоянен източник на пари, за да живеете в Ню Йорк, освен ако не сте самостоятелно богат, което аз не съм.
Рейчъл Къшнър
Бог не е просто стартова точа на живота ви; Той е източникът му.
Рик Уорън
По-важно е да закусите малко въглехидрати на закуска, защото мозъкът се нуждае веднага от гориво, а въглехидратите са най-добрият източник.
Андрю Уейл
Поражението никога не е било източник на разочарование, а само стимул за жизненост.
Робърт Сауди
Така че историята е плодородна територия за мен и мисля, че бих могъл да се чувствам щастлив с всеки период от историята, при условие че разполагам с подходящите източници и необходимото време за първоначалните изследвания.
Роуз Тримейн
Мислите са основният източник на вашето добро настроение. Изчистете мислите си - всички нещастия ще изчезнат.
Свами Шивананда
Експериментът е единственият източник на истината. Само това може да ни научи на нещо ново; само той може да ни даде сигурност.
Жул Анри Поанкаре
Чрез истинската и дълбока вяра в Бог, Спасителя, всеки човек и целият народ могат непрекъснато да черпят от вечно жив източник толкова сили, колкото е способна да получи тяхната душа.
Степан Бандера
Мисля, че ще се установи, че опитът, истинският източник и основа на цялото знание, неизменно потвърждава неговата истина.
Томас Малтус
Нашите действия са резултат от нашата любов, това е плодът, който носи любов, а източникът, коренът, се крие в дълбините на сърцата ни.
Франсоа Фенелон
Бомбардирахме алуминия с алфа лъчи... след това след определен период на облъчване премахнахме източника на алфа лъчи. Сега видяхме, че листът от алуминий продължава да излъчва положителни електрони за период от няколко минути.
Фредерик Жолио-Кюри
Навсякъде около нас алгоритмите предоставят един вид удобен източник на авторитет: лесен начин за делегиране на отговорност, пряк път, който предприемаме, без да мислим.
Хана Фрай
Котката се грижи за вас само като източник на храна, сигурност и място на слънце.
Чарлз Кули
Като разпознавате благоприятното мнение за себе си и се наслаждавате на него, вие в известна степен отдавате себе си и душевното си спокойствие на пазенето на друг, в чието отношение никога не можете да сте сигурни. Имате нов източник на съмнения и опасения.
Чарлз Кули
Източник на всеки прогрес винаги са били тези хора, които са взимали непопулярни решения.
Адлай Стивънсън II
Ако например всеки от нас е имал еднакъв дял от капитала в общия национален капитал, тогава ако делът на капитала се покачи, това не е проблем, защото вие получавате колкото мен. Проблемът е, че капиталът в капиталистическите страни е силно концентриран, особено финансовият капитал. Така че, ако делът на дохода от този източник се увеличи, това всъщност изостря неравенството.
Бранко Миланович
Езикът на народа е нашият главният и неизчерпаем източник.
Владимир Дал
Самият живот е източникът на греха.
Дадзай Осаму
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
15