Цитати на тема "Източник" - страница 15
...Ще осъзнаеш три важни неща. Първо: В мига, когато човек реши да застане срещу даден проблем, си дава сметка, че е много по-силен, отколкото си е мислил. Второ: цялата енергия, цялата мъдрост извира от един и същ източник, който обикновено наричаме Бог. Трето: никой не е сам в нещаститето си, винаги има още някой, който мисли, радва се или страда по същия начин, и това ни дава сили да се справим с предизвикателство, изникнало пред нас.
Паулу Коелю
Е, знаете ли какво ще ви кажа, че тук постоянното кимане към чужбина като източник на всичките ни беди е грешно. Погрешно по същество. И всичките ни беди са в нас самите, всичко произтича от собственото ни безгрижие и слабост. Тук, където и да отидеш, навсякъде имаме Чечня. И не само в Северен Кавказ... Образно казано, нали? В нашата икономика, пъхнете си главата, има беда и чиста мъка. Вижте нашите международни отношения, добре, нашите отношения с най-близката чужбина. Имаме някаква дупка навсякъде - проблем.
Владимир Путин
Никога не съм се впечатлявал от формалните школи в етиката. Бях ги изпробвал – обществените библиотеки са готов източник за отмора за един актьор, който страда от безпаричие – само че ги бях намерил така бедни на витамини, както целувката на мащеха. Ако дадеш на един философ време и много хартия, той може да ти докаже каквото и да било.
Същото презрение изпитвах и към моралните наставления, които поднасяха на повечето деца. По-голямата част от тях са празни брътвежи, а онова, което всъщност изглежда означават, е посветено на неприкосновеното твърдение, че "добро" е това дете, което не нарушава дрямката на майка си, а "добър" е този човек, който се сдобива с мускулеста банкова сметка, без да бъде хванат. Не, благодаря!
Робърт Хайнлайн
Причастявайте се по-често и не казвайте, че сте недостойни. Кажете ли това, никога няма да вземете причастие, защото никога няма да бъдете достойни. Мислите ли, че има поне един човек на земята, който е достоен да се причастява със Светите Тайни? Никой не е достоен за това и ако участваме в Причастието, то е само по особената Божия милост. Ние не сме създадени за причастието, а причастието за нас. Именно ние, грешниците, недостойните, слабите, се нуждаем от този източник на спасение повече от всеки друг.
Алексей Мечов