Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Източник" - страница 14
Какво е честа, ако не храната на гордостта, а какво е богатството, ако не корена на скъперничеството, а любовта не е ли източник на страстта, която похищава скъпоценната свобода на сърцето.
Йохан Музеус
Страхът от загуба е двигател на ужасите, но и източник на най-големите форми на героизъм. Няма много изкуство, което поставя това с удебели букви. Психологически е много интересно и остро, мисля. Мисля, че това не е централният прочит на Новия Завет.
Кас Сънстейн
Ако основен източник на новини в нацията е персонализирането на потребителското изживяване, хората с различни гледни точки ще се озоват в ехо камери по техен собствен дизайн. Фейсбук не създаде този проблем, но не трябва да го влошава.
Кас Сънстейн
Подобно на повечето родители, мисля, че децата ми са източник на някои от най-интензивните ми радости и отчаяния, най-дълбоките ми морални дилеми и най-големите морални постижения.
Алисън Гопник
Никога не ни омръзва да работим заедно или просто да си говорим. Имаме рядка връзка, която другите често разпознават и завиждат. За себе си открих, че тази връзка е един от основните източници на собствената ми жизнена сила. Нарекох го трансцедентална връзка, с любов и приемане, които надхвърлят сферата на този живот.
Кевин Дж. Тодеши
Четвъртата индустриална революция може да компрометира традиционните източници на значение на човечеството - работа, общност, семейство и идентичност - или може да издигне човечеството в ново колективно и морално съзнание, основано на усещането за споделена съдба. Изборът е наш.
Клаус Шваб
Растенията и животните, колкото и скромни да са, от самото начало да са били за хората източникът на най-силните естетически чувства, а интелектуално и морално източниците на първите и следващите дълбоки размисли.
Клод Леви-Строс
Източникът на радост и печал е в нас самите.
Кнут Хамсун
Историята е начин за тълкуване, а не, да речем, за познаване на миналото. Това обикновено е набор от спорове между тези, които имат достъп до едни и същи източници. Това зависи от идеологията, както зависи от гласуването на избори.
Колм Тойбин
Живеете в общество, което е направило по-удобно да четете книга за десетте начина да накарате момче или момиче да се влюбят във вас или да обсебите романтичния си любовен живот, отколкото да споделите своето любовно пътуване с приятелите и семейството си. Бомбардирани сте с изображения и медии, като риалити телевизионни предавания, чието основно послание ви казва, че е нормално да търсите потвърждение от външни източници, че сте достатъчно добър, вместо да отстоявате без извинение самоуважение и самочувствие.
Кристин Арайло
Източникът на цялата светлина е в окото.
Алън Уотс
В действителност няма отделни събития. Животът се движи като вода, всичко е свързано с източника на реката, свързано е с устието и океана.
Алън Уотс
Добре е да си спомняме, че нашите нематериални активи – нашето семейство и приятели, интереси и страсти – в крайна сметка са най-големият източник на щастие през целия живот.
Линда Гратън
Това беше обичайният вид академична битка: бележки под линия на десет крачки, подкрепени от ехидни статии в академични списания и много снайпери за методологията, тласък и париране на източник и противоизточник. Източниците ми трябваше да са по-добри.
Лорън Уилиг
Според мен, източникът на повечето неприятности на този свят са обичайните недоразумения.
Луси Мод Монтгомъри
Очакването може да бъде източник на радост.
Майк Викинг
Президентът Барак Обама говори за необходимостта от "инвестиране" в алтернативни енергийни източници. Но реалността е, че той не инвестира парите си - той харчи вашите.
Майк Помпео
Без зло всичко би било така безцветно, както безцветен би бил човека лишен от страсти; страстта, става самобитно злато, тъй като тя е източник на енергия, огнен двигател.
Якоб Бьоме
Без цели няма дейност, без интереси няма цел, без дейност няма живот. А източник на интересите, целите и дейността е общественият живот.
Висарион Белински
Източниците ми са несигурни, но информацията им е страхотна.
Ашли Брилиант
Източникът на знания е неизтощим: каквито и успехи да достигне човечеството по този път, на хората все ще им остава още да искат, да откриват и да опознават.
Иван Гончаров
Най-високо ценените журналисти са всъщност най-сервилните. Превръщайки се в полезни за властимащите, те получават достъп до «най-добрите» източници на информация.
Уолтър Карп
Предишна
1
...
12
13
14
(Текуща)
15
Следваща