Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Източник" - страница 11
Избухването разкри изненадващата степен, до която Моголският двор все още се смяташе в цяла Северна Индия не като някакъв вид чуждо мюсюлманско налагане – както някои, особено от хиндуисткото дясно крило, гледат на Моголите днес – а вместо това като основен източник на политическа легитимност и следователно естествен център на съпротива срещу британското колониално управление.
Уилям Далримпъл
Те също така знаеха, че комунистическият ъндърграунд се ръководи от Москва и служи главно като шпионски източник за руснаците.
Уилям Шайрър
Имате цялата гама от човешки опит, заснета в митологията на Йоруба. Това прави митологията на Йоруба естествен източник за мен в моите творчески начинания.
Уоле Шоинка
Колкото по-благодарни насочваме ума си към Върховния, когато добрите неща идват при нас, толкова повече добри неща ще получим и толкова по-бързо ще дойдат; и причината просто е, че умствената нагласа на благодарност въвлича ума в по-близък контакт с източника, от който идват благословиите.
Уолъс Д. Уотлъс
Изявление за битието. Има един ум и АЗ СЪМ този ум. Този Ум е вечен и е Животът. Аз съм този Ум и съм ВЕЧЕН ЖИВОТ. Този ум не познава болести; Аз съм този Ум и съм ЗДРАВЕТО. Този Ум е източникът на цялата Сила и не може да познава нито съмнение, нито страх; Аз съм този разум и аз съм СИЛА и МИР. Този разум познава само Истината и знае ЦЯЛАТА истина; Аз съм този разум и аз съм ЗНАЕЩА ИНФОРМАЦИЯ и МЪДРОСТ. Всички сътворени и несътворени неща са в този Ум; Аз съм този Ум и съм БОГАТСТВО и ИЗОБИЛИЕ. Аз съм ПЪТЯТ, и ИСТИНАТА, и ЖИВОТА; СВЕТЛИНАТА в мен свети, за да благослови света.
Уолъс Д. Уотлъс
Новите клиенти са най-добрият източник на нов бизнес.
Франк Бетджър
Шансът е единственият източник на истинска новост.
Франсис Крик
Основен източник на дълголетието и активния, пълноценен живот на човек се явява неговата трудоспособност и трудолюбие. При това няма съществено значение, какъв с труд - умствен или физически се занимава човек. Важно е, видовете дейности да се съчетават разумни.
Фьодор Углов
Малките деца притежават способността да пресичат обичайните категории; да оценяват обикновено неразграничените връзки между сферите, да реагират ефективно паралелно на събития, които обикновено се категоризират по различен начин, и да улавят тези източници.
Хауърд Гарднър
Ако човек иска да знае нещо за Сътворението (времето на Сътворението, продължителността на Сътворението, реда на Сътворението, методите на Сътворението или нещо друго), неговият единствен източник на истинска информация е божественото откровение.
Хенри Морис
Докато процесите на изцеление не бяха разбрани и човекът смяташе, че силата да лекува се намира във вещества и неща извън него, той логично търсеше външни средства за изцеление и лечебното изкуство беше логично развитие. Системата на медицината, каквато я познаваме днес, беше логично развитие на заблудата, че лечебната сила се крие във външни източници.
Хърбърт Шелтън
Немислима мисъл не е тази, която не е хрумнала на някого, нито е мисъл, която някой смята за грешна. Една немислима мисъл заплашва цялото съществуване на човек и следователно е подривна и следователно може да бъде мислена и е била мислена, но е била изтласкана от валутата на ума и потопена в неговите граници, където тлее. Тъмните нощи на душата са осветени от немислими идеи. Всяка история може да черпи своя източник от силата на една немислима мисъл.
Чарлз Бакстър
Хората ще се радват да останат у дома, тъй като пътуванията са източник на много нещастия, сега както и по-рано.
Чарлз Фрейзър
Хлябът е втора причина; Самият ГОСПОД е първият източник на нашата прехрана. Той може да работи както без втората причина, така и с нея; и ние не трябва да Го обвързваме с един начин на работа. Нека не се стремим към видимото, но нека гледаме към невидимия Бог.
Чарлс Х. Спърджън
Има три източника на морални и политически принципа, лежащи в основата на поведение на хората: божествено откровение, закони на природата и обществен договор.
Чезаре Бекария
Гневът е източник на жестокост.
Шарл дьо Костер
Невъзможно е да пишеш историята на далечни епохи, защото имаме недостатъчно източници, и е невъзможно да се пише историята на новото време, защото при нас има твърде много източници.
Шарл Пеги
Коранът е много различни неща и ние също трябва да разглеждаме Корана почти като вторичен източник, коментиращ Стария завет.
Аяд Актар
Блусът? Това е майката на американската музика. Това е, което е - източникът.
Би Би Кинг
Не можете да ръководите без източник на регенеративна сила. Какъв е вашият източник?
Бил Хайбълс
В разгара на битката изплуват герои, понякога от най-малко вероятните източници.
Брайън Хърбърт
...светските съдии от ранното средновековие предпочитаха да използват правото като източник на вдъхновение, а не като абсолютен критерий.
Брюно Дюмезил
Предишна
1
...
10
11
(Текуща)
12
...
15
Следваща