Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Ниво"
Усилието да се разбере Вселената е едно от малкото неща, които издигат човешкия живот над нивото на фарса и му придават нещо като издигане на трагедията.
Стивън Уайнбърг
В Индия, ако сте от елита, кучетата са изключително важни. Породата на кучето показва вашето богатство, че сте западни. Готвачът, друго човешко същество, е на много по-ниско ниво от вашето куче. Виждате това през цялото време.
Киран Десаи
Университетът е институция, създадена да гарантира, че децата се издигат на по-високо ниво в обществото от техните родители.
Хенри Луис Менкен
Ако миналото на другия беше ваше минало, ако неговата болка беше ваша болка, ако неговото ниво на съзнание беше ваше, щяхте да мислите и действате точно като него. Когато осъзнаете това, идва прошката, съчувствието, покоят.
Екхарт Тол
В една йерархия, всеки служител се издига до нивото на своята некомпетентност.
Лоурънс Питър
Започнах да вярвам, че всичките ми минали провали и неудовлетвореност всъщност бяха основата на разбиранията, които създадоха новото ниво на живот, на което сега се радвам.
Антъни Робинс
Величието на народа на е се измерва с неговата численост, както и величието на човека не се измерва с неговия ръст; единствено като мярка може да служи неговото умствено развитие и неговото нравствено ниво.
Виктор Юго
Преди да дойда тук, бях объркан от тази тема. След като изслушах вашата лекция, аз все още съм объркан - но на по-високо ниво.
Енрико Ферми
Дарбата без гениалност не надвишава особено нивото на голата виртуозност.
Георг Хегел
Чудовищата от нашето детство нито ще изчезнат, нито са изцяло чудовищни. Нито пък, според скромния ми опит, ще достигнем до нивото на безпристрастност по отношение на нашите родители, колкото и мъдри и възрастни да станем. Да се преструваме означава да се лъжем.
Джон льо Каре
Олтарите трябва да гледат на изток и винаги трябва да се поставят на по-ниско ниво от статуите в храмовете, така че онези, които се молят и жертват, да могат да гледат нагоре към божеството.
Витрувий
Геометрията... е от голяма помощ в архитектурата и по-специално тя ни учи да използваме правилото и пергела, чрез които по-специално придобиваме готовност да правим планове за сгради в техните основи и правилно да прилагаме квадрата, нивото и отвесът. С помощта на оптика... светлината в сградите може да бъде изтеглена от фиксирани части на небето. ...Трудните въпроси, свързани със симетрията, се решават с помощта на геометрични теории и методи.
Витрувий
Осъзнаването, че нашите действия, чувства и поведение са резултат от нашите собствени образи и вярвания, ни дава нивото, от което психологията винаги е имала нужда за промяна на личността.
Максуел Малц
Приятелството е взаимното изнудване, издигнато до нивото на любовта.
Робин Морган
Няма съмнение, че отборът има нужда от подсилване, ако искаме да се върнем сред първите три, защото в момента те работят на друго ниво спрямо нас.
Стивън Джерард
Даже ако в моята обувка няма камък, аз непременно сам ще си сложа. Защото аз се боря с усещането за всячески комфорт? Може би защото моята версия на щастието означава да не бъдеш много щастлива. Аз възприемам живота по-скоро като падение от една стъпка на друга. Ако забавим движението, е възможно да достигна ниво, в което дебел пухкав килим ще ме предпази от много силна болка.
Хю Лори
Животът на всеки има някакво митично качество. Бориш се срещу препятствия, бориш се да стигнеш до по-високо ниво и има големи любови.
Долф Лундгрен
В обобщение, процесите на еволюция създават първоначално сравнително прости динамични системи на определени нива на организация. След това процесите водят до постепенно усложняване на съществуващите системи и в крайна сметка до създаване на по-прости системи на следващото по-високо организационно ниво, където усложняването започва отначало. Така еволюцията преминава от по-простото към по-сложното и от по-ниското към по-високото ниво на организация.
Ервин Ласло
Изоставането в нашето религиозно и социално развитие несъмнено задържа развитието на интелектуалното и политическо ниво.
Карол Куигли
Теоретично неограниченото право на развитие на властта, водене на война срещу други държави е антисоциално и е двойно опасно, защото държавата като масово образуване представлява ниско морално и интелектуално ниво.
Кристиан Лоус Ланге
Излъгваме се, когато си мислим, че общуваме помежду си чрез словото. Ако между нас няма дълбочина на тишината, думите не предават нищо - това е празен звук. Разбирането се случва на нивото, където двама души се срещат дълбоко в мълчание, отвъд всякакво вербално изразяване.
Антоний Сурожски
Колкото по-висок е нивото на безработицата, толкова по-често има нови официални празници.
Никита Богословски
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
16
Следваща