Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Актьор" - страница 11
Работата на писателя е да направи пиесата интересна. Работата на актьора е да направи представлението истинско.
Дейвид Мамет
На актьора му е необходимо пространство, за самоизразяване в ролята. Без това пространство той е робот с копчета по гърдите.
Джеймс Дийн
Като актьор предпочитам малък екип, по-малко контрол и суета и повече свобода за себеизразяване.
Джон Траволта
Артистите не бива да се срещат с публиката. След падането на завесата, актьора е длъжен да изчезне, като с махане на вълшебна пръчка.
Едит Пиаф
Аз съм актьор. И за мен това е възможност да се срещна с хора. Едно от предимствата на професията ми е, че влизам в контакт с много хора.
Жерар Депардийо
Предпочитам да прекарвам времето си с производители на грозде, отколкото с актьори. Във филмовата индустрия всички пари са насочени към телевизията и глупостта на американското кино.
Жерар Депардийо
В Холивуд все още имате прекрасни актьори, но е толкова трудно да работите там. Да работиш се превръща в кошмар на Кафка - това е последната комунистическа страна!
Жерар Депардийо
Според мен, това е просто ужасно, когато актьорите са способни на всичко, да качат или свалят килограми, или да си пребоядисат косата, - но остава старият и противен глас.
Катлийн Търнър
Невъзможно е да научите човек да бъде актьор, но може да направите така, че човек да се научи сам.
Клинт Истууд
Баща ми беше актьор, а майка ми беше негов агент, така че го имах и от двете страни: лудият актьор и неговото представителство.
Крисчън Слейтър
Трябва да ограничите желанията си, за да не бъдете известни като забавен човек, който работи с актьори, защото ги харесва.
Куентин Тарантино
С актьорите, с които се отнасяше като дресиращ, улавящ дори движението на очите му.
Лени Рифенщал
Изисквах от тях те да бъдат не само музиканти, но и малко актьори.
Леонид Утьосов
Актьорът трябва да може да създаде Вселената в дланта на ръката си.
Лорънс Оливие
Изкуството е убеждаване. Актьорът убеждава първо себе си и чрез себе си публиката.
Лорънс Оливие
Чувствам, че съм излязъл на сцена. Хората около мен са погълнати от ролите си, правят това страхотно шоу, но нищо не изглежда реално. Всеки предмет изглежда като опора. Тъй като нямам роля, съм сведен до ролята на зрител, но няма къде да седна, така че трябва да се смесвам с актьорите на сцената. Това е ужасно чувство.
Ма Дзиен
Когато дойдох в Америка, исках да вляза във филмовия бизнес. И първото, което чух, беше: "Това е невъзможно." Казваха ми, че имам акцент и какво било това име Шварцен, Шницел или нещо подобно. Казваха ми, че е невъзможно името Шварценегер да стане име на звезда в киното. Обаче аз исках да направя точно това и в крайна сметка успях. Станах най-скъпоплатеният актьор и то само защото отказах да послушам песимистите.
Арнолд Шварценегер
Актьорът е длъжен да каже нещо, дори и ролята му да е без думи.
Станислав Йежи Лец
Целият свят е сцена и всички ние сме актьори на нея - влизаме, излизаме и за своето време всеки от нас играе различни роли...
Уилям Шекспир
Усмивката, която се появи на лицето на мистър Грейс, би могла да предаде състоянието му, ако той беше актьор в ролята на Мефистотел.
Ана Катрин Грийн
Ако не бях станал актьор, бих бил учител, преподавал на децата английски. Чуждите езици ми се отдават леко, и да, главното е да ми се харесва.
Марио Касас
Вероятно най-голямото предизвикателство са актьорите, без значение колко талантлив е актьорът, те нямат способността да бъдат на повече от едно място от един определен момент, което е много неприятно.
Марк Гугенхайм
Предишна
1
...
10
11
(Текуща)
12
...
16
Следваща