Цитати на тема "Шанс" - страница 15
Когато човек е искрен, той е истински и там пребивава Светият Дух. Такъв човек, макар и да има в себе си много грехове, има много по-голям шанс да напредне в духовния живот и да се очисти, защото не се крие, не играе, не калкулира, защото открито и смирено показва своето отстъпление от Божия Закон и Бог го очиства от това, понякога директно, понякога чрез хората. Във всеки случай раната, която се показва, се лекува.
Юстин Попович
Времето, през което бях модел, е много важно за мен, защото разбрах, че младите жени имат нужда от образи, от някой, от когото да взимат пример. Те виждат отрицателни неща в новините, по вестниците, в техните общества. А те имат нужда да виждат положителни неща, да имат шансове. Това го приемам много сериозно. Понякога е трудно да издържаш, но това е нещо, което аз приемам наистина много сериозно.
Хали Бери
Отдавна не мечтая, но имам цяла върволица от въждаления. Ние, редовите българи и българки, не сме чак толкова бедни, колкото победени. Но и победените имат право на ново щастие, право на шанс, а мнозинството у нас днес го търси в поредния тираж на тотото. Ще ми се победената част от нацията ни да се излекува от болното си самочувствие, от недостатъчно якото си достойнство, от окуцялата си духовност. Нужна ни е осветената вода на единението, благият хляб на личния пример, на личното дело, но като част от семейното, а семейното да е част от кръста на общонационално...
Румен Леонидов