Цитати на тема "Помощ" - страница 8
Понякога си мисля, че съм нихилист, защото това няма значение, нищо от това няма значение. Всички следваме волята на някаква непознаваема висша сила, вероятно звездите, манипулиращи нашите клетъчни магнити. Мислим, че имаме цялата тази агенция, но нали? Наистина ли? Можеш ли да избереш да бъдеш смел, когато си роден страхливец? Можем ли да бъдем депрограмирани от промиването на мозъци, в което сме израснали? Мисля, че можем, но мисля, че имаме нужда от много помощ.
Отеса Мошфег
Така че всичко се прави, за да се потисне успехът на християнската общност, независимо дали е в областта на образованието, благотворителността или рехабилитацията, независимо в каква сфера. И за да възхваля етатисткия подход, който в основата си е неморален подход, вярата, точно както в държавните училища, че образованието ще ви спаси, в други сфери психологическата рехабилитация ще направи детето добър човек или че социалният работник отива да не превръщат получателите на социални помощи в добри граждани, спазващи закона. Просто не е така.
Раусас Дж. Ръшдуни