Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Помощ" - страница 7
Никой не е успял да спре с помощта на палка колелото на историята; но са опитали мнозина.
Валентин Домил
Надявай се на чужда помощ, но не когато потъваш.
Веселин Георгиев
Никоя от двете воюващи страни не очакваше този мащаб и тази продължителност, до които войната вече стигна. Никой не допускаше, че причината за конфликта може да изчезне, преди да изчезне самият конфликт, или дори още по-рано. Всяка страна се стремеше към лесна победа и към резултат, който да не е толкова фундаментален и зашеметяващ. И двете страни четяха една и съща Библия и се молеха на един същ Господ, и всяка търсеше Неговата помощ срещу другата страна. Нямаше как молитвите и на двете групи да получат отговор; на нито една от тях не бе отговорено изцяло.
Ейбрахам Линкълн
Самотата е особено състояние на лишения от помощ. Защото ако някой е сам, то това все още не означава, че е и самотен, също както ако е в тълпата, това не означава, че не е самотен.
Епиктет
Ние не можем да си представим невежеството си другояче, освен с помощта на науката, също както слепецът не може да си представи тъмнината, докато не прогледне.
Имануел Кант
Взимаш ли, ще трябва да върнеш. Помощта винаги ражда очакване за реванш.
Кристина Кофта
Натякваната помощ прераства в двупосочна омраза.
Рангел Стаменов
Никой водач не е в състояние да убеждава постоянно и без чужда помощ всички членове на групата. Би трябвало обаче влиятелният лидер да може да убеди голяма част от групата. Така информацията, в която мнозинството е убедено, от само себе си ще убеди останалите.
Робърт Чалдини
Може ли човек да избегне злото? Да. Спомням си, веднъж избегнах помощта му. И се спасих.
Станислав Йежи Лец
Корейското правителство е първото, което декларира, че ако замените хората с машини, трябва да платите данък. Това е данък върху роботите. Те карат частните компании да интернализират социалната цена на безработицата. Социалните помощи не са същите като частните помощи. Трябва да осъзнаем това.
Абхиджит Банерджи
Казват, че добрата закуска е отлична помощ за мозъка.
Ан Файн
Винаги, когато се почувстваме изгубени, или луди, или уплашени, всичко, което трябва да направим, е да помолим за Неговата помощ. Помощта може да не дойде във формата, която сме очаквали или дори сме мислили, че желаем, но тя ще дойде и ние ще я разпознаем по това как се чувстваме. Въпреки всичко ще се чувстваме спокойни.
Мариам Уилямсън
Обществеността може инстинктивно да почувства, че нещо не е наред, но поради техническото естество на безшумното оръжие, те не могат да изразят чувствата си по рационален начин... Те не знаят как да викат за помощ и не знаят как да общуват с другите, за да се защитят от нея.
Марк Джейкъбсън
В общността за помощ и в Африка отдавна се водят дебати за това как най-ефективно да се помогне на ситуациите на бедност в развиващите се нации и социално слаби общности.
Маркус Самуелсон
Категорично не одобрявам изтезанията и никога не съм и никога не бих оказал помощ в процеса.
Мартин Селигман
е е толкова трудно да решиш да зачеркнеш някого от живота си, но когато този някой се появи на прага ти и поиска помощ, опитай се да го прогониш.
Матю Арлидж
Ако не можете да пътувате до развиващия се свят, потърсете помощ за финансиране на жена с малък заем и я следвайте. Научете нейната история. Научете за разликата, която правите.
Мелинда Гейтс
Винаги ми беше трудно да приемам помощ от други хора и дори сега, в отчайващото положение, в което се намирах, смущението, което ме обзе, беше по-силно от желанието да бъда спасен.
Мери Симсис
В Шотландия бях възпитан да мисля за полицаи като за съюзници и да помоля някой за помощ, когато имам нужда.
Ангъс Дийтън
Европейските държави дават много по-големи дялове помощ за облекчаване на бедността, отколкото САЩ.
Ангъс Дийтън
Наречете ме мечтател, но мисля, че би било чудесно, ако получаването на медицинска помощ е толкова лесно, колкото получаването на пистолет.
Анди Боровиц
Когато Западът отхвърли искането на Египет за финансова помощ за изграждането на нов язовир на Нил - национален проект, считан за жизненоважен за благосъстоянието на страната – тогавашното правителство смята, че няма друг избор, освен да отиде на Съветския съюз. Съюз за помощ. По този начин той ангажира страната с почти 20 години съветско влияние, променяйки геополитиката на региона по последователен и траен начин.
Мохамед Ел-Ериан
Предишна
1
...
6
7
(Текуща)
8
...
16
Следваща