Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Помощ" - страница 2
Човек е произлязъл от маймуните. Но с Божията помощ.
Виктор Шендерович
Вярвам в цензурата. Натрупах състояние с нейна помощ.
Мей Уест
Но що се отнася до мен, императоре, природата не ми е дала ръст, възрастта е помрачила лицето ми и силата ми е увредена от лошо здраве. Ето защо, тъй като тези предимства ме провалят, ще спечеля вашето одобрение, както се надявам, с помощта на моите знания и моите писания.
Витрувий
Пресният пясък обаче, въпреки цялото си съвършенство в бетонните конструкции, не е еднакво полезен в гипсовата мазилка, чието богатство, когато варовик и слама се смесят с такъв пясък, ще доведе до напукване, докато изсъхва поради голяма сила на сместа. Но речният пясък, макар и безполезен в "signinum" поради своята тънкост, става идеално твърд в циментова замазка, когато се обработи старателно с помощта на полиращи инструменти.
Витрувий
Архитектът също трябва да разбира музиката, за да може да има познания по каноничната и математическа теория и освен това да може да настройва балистите, катапултите и скорпионите на правилния тон. Защото отдясно и отляво в гредите са дупките в рамките, през които струните от усукани сухожилия се опъват с помощта на брашпили и пръти, и тези струни не трябва да се затягат и закрепват, докато не дадат същата правилна нотка на ухото на квалифицирания работник.
Витрувий
Геометрията... е от голяма помощ в архитектурата и по-специално тя ни учи да използваме правилото и пергела, чрез които по-специално придобиваме готовност да правим планове за сгради в техните основи и правилно да прилагаме квадрата, нивото и отвесът. С помощта на оптика... светлината в сградите може да бъде изтеглена от фиксирани части на небето. ...Трудните въпроси, свързани със симетрията, се решават с помощта на геометрични теории и методи.
Витрувий
Формалностите са добри само тогава, когато те опрощават животът, когато с тяхна помощ хората разбират, какво е нужно да направят.
Ричард Брансън
Дори и най-благоприятните обстоятелства и желанието за помощ ще бъдат безполезни, ако самата нация не победи и не изкова собствената си съдба със собствена борба.
Степан Бандера
Решаването на важни проблеми може да се забави, тъй като необходимите инструменти не се възприемат. Или наличието на определени инструменти може да доведе до осъзнаване на важни проблеми или не, които могат да бъдат решени с тяхна помощ.
Тялинг Купманс
Демокрацията е начин, с помощта на който добре организираното малцинство да управлява неорганизираното мнозинство.
Василий Розанов
Всичко хубаво, което някога ми се е случвало, излиза от помощта на другите.
Дани Трехо
Милостта увековечава бедността; помощта я отстранява веднъж и завинаги.
Ева Перон
Влязох в историята от основно занимание с математиката и науката. Това беше огромна помощ за мен като човек и като историк, въпреки че трябва да се признае, че е послужило за това моите исторически интерпретации да бъдат по-малко конвенционални, отколкото може да бъде приемливо за много от моите колеги в тази област.
Карол Куигли
Действайте смело и невидими сили ще ви се притекат на помощ.
Дороти Бранд
Всеки, който пее блус е в дълбока яма, викащ за помощ.
Махалия Джексън
След като анализирах санкциите спрямо нашата космическа промишленост, аз предлагам на НАСА да си доставя астронавтите на "Международната космическа станция" с помощта на батут.
Дмитрий Рогозин
Въпреки че не мога да се движа и говоря без помощта на компютър, умът ми е напълно свободен.
Стивън Хокинг
Помощта не бива да се извършва против волята на този, комуто се помага.
Георг Хегел
Първото правило на политиката трябва да бъде управлението на народа - с помощта на разума и враговете на народа - с помощта на терора.
Максимилиан Робеспиер
Само с помощта на изкуството можем да изоставим себе си, узнавайки, как другите виждат вселената.
Марсел Пруст
За пари не можеш да си купиш едно - бедност. Тук е нужно да се обърнеш за помощ към фондовата борса.
Робърт Орбън
Роботите ще играят важна роля за осигуряване на физическа помощ и дори придружаване на възрастните хора.
Бил Гейтс
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
16
Следваща