Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Помощ"
Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три.
Конфуций
Лекарят трябва да помни, че, обръщайки се към него, пациентът не очаква спорове за болестта и обяснения, а помощ.
Хипократ
Богословието е опит да се обясни непознатото с помощта на неща, които изобщо не си струва да се знаят.
Хенри Луис Менкен
Животът на човек има смисъл дотогава, докато той внася смисъл в живота на другите хора с помощта на любовта, дружбата, състраданието и протеста против несправедливостите.
Симон дьо Бовоар
Философията е битка с чара на нашата интелигентност с помощта на езика..
Лудвиг Витгенщайн
Аз умирам от помощта на твърде много лекари.
Александър Македонски
Този, който ни създаде без наша помощ, няма да ни спаси без нашето съгласие.
Августин
Можете да получите помощ от учители, но ще трябва да научите много неща сами, седейки сам в стая.
Доктор Сюс
Преследването на печалбата е единственият начин, с помощта на който хората могат да удовлетворят тези потребности, за които те съвсем не знаят.
Фридрих Хайек
На мен не ми е нужна помощ, понеже, ако аз не мога да си помогна сама, то никой не може да ми помогне.
Ейми Уайнхаус
С помощта на наркотиците вие можете да преживеете всичко, но нищо няма да разберете.
Ерик Берн
Красота: сила, с която помощ жената очарова любовника и държи в страх мъжа.
Амброуз Биърс
Съществува само един морал – този, с помощта на който силните поробват слабите.
Жорж Сименон
Фараоните са рекламирали себе си с помощта на пирамидите.
Рамон Гомес де ла Серна
При всеки има недостатъци - и при някои повече, а при други по-малко. Ето затова и дружбата, и помощта, и общуването биха били невъзможно, ако не съществува между нас взаимна търпимост.
Франческо Гуичардини
Ние се стремим да използваме само симетрични фигури, каквито не само трябва да бъдат помощ за разсъжденията, чрез усещането за зрение, но и трябва да бъдат до известна степен елегантни сами по себе си.
Джон Вен
Без жените началото на нашия живот би било лишено от помощ, средата - от удоволствие, краят - от утеха.
Никола дьо Шамфор
Десетте Божи заповеди са лаконични, ясни и разбираеми, защото са писани без помощта на съветници и експерти.
Шарл дьо Гол
Любовните страдания не могат да бъдат преодолени с философия; това е възможно само с помощта на друга жена.
Ерих Мария Ремарк
Нека помагаме на бедните, които ни молят за помощ, и дори и да ни заблуждават, не трябва да отдаваме на това прекалено голямо значение. Всеки от нас заслужава такова милосърдие, доброта и прошка.
Йоан Златоуст
Живейте в света, изпълнено с радост, забавление, но не очаквайте помощ от никого.
Уилям Блейк
Не е безнадежност това, когато осъзнаваш, че никой не може да ти помогне - нито религия, нито гордост, нищо, а когато осъзнаеш, че не искаш помощ от никъде.
Уилям Фокнър
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
16
Следваща