Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Теория" - страница 14
Имам теория на статистиката: ако можете да ги удвоите или да ги намалите наполовина и те продължават да работят, това е наистина добра статистика.
Джон Ралстън Сол
Теорията за определянето на заплатите на свободния пазар е просто специален случай на общата теория за стойността. Заплатите са цената на труда.
Джон Хикс
Красотата на една теория е... че тя се прилага за всякакъв брой ситуации.
Джонатан Раб
Имам такава теория: ако се облечеш и направиш нещо, вероятността да умреш в този ден е намалена.
Джонатан Тропър
Както се казва, не всяка конспирация е теория.
Джоузеф Файндър
Има теория за това, че съня играе критична роля в укрепването на нашите спомени и изваждането от тях на смисъла.
Джошуа Фоер
Всеки таксиметров шофьор, с когото някога съм говорил, има теория за джендъра.
Джудит Бътлър
В очите на майсторите на античната философия истинският философ не е този, който не е съгласен с теориите, коментира автори, измисля концепции или пише книги, а този, който живее според мъдростта, преподавана от древната философия.
Доминик Венер
Когато забелязах как собствените ми деца без усилие могат да използват цялата тази усъвършенствана технология, първоначално си помислих: "Децата ми са вундеркинти!" Но тогава забелязах, че всичките им приятели са като тях, така че това беше лоша теория.
Дон Тапскот
Докога ще обвиняваме Запада и ще се утешаваме в теориите на конспирацията? Изгонването на екстремисти е изцяло под контрола на мюсюлманите.
Ед Хюсеин
Икономиката е платила ужасна цена за своите съюзи с кейнсианските и неокласическите теории.
Едмунд Фелпс
Успях да изуча 50 години теория на лидерство и практикум в магистърската си програма в Сетон Хол и това осигури гръбнака на знанията, които използваме всеки ден. Бакалавърската ми работа беше в журналистиката, а ранната ми работа като репортер на вестник ме научи как да изследвам, пиша и пренаписвам.
Ейдриън Гостик
Хората са животни, търсещи модел. Това е част от нашето ДНК. Ето защо теориите на конспирацията и боговете са толкова популярни: ние винаги търсим по-широките, по-големи обяснения на нещата.
Ейдриън Маккинти
Силата на една теория е точно пропорционална на многообразието от ситуации, които може да обясни.
Елинор Остром
В жизнения цикъл на една теория тя започва просто и след това става все по-възхитителна, тъй като умните мислители възразяват, а поддръжниците на теорията разработват по-фина, сложна и добре защитена теория, за да ги отблъснат. След това умира. Всъщност, преди да умре, той живее в специален резерват за твърде сложни теории, за да оцелее в дивата природа, наречен университет.
Ерик Каплан
Теорията за проектирането на механизмите може да се разглежда като "инженерна" страна на икономическата теория.
Ерик Маскин
Любопитно е колко често грешните теории са имали благоприятен ефект за определени клонове на науката.
Ернст Майр
Еволюцията като такава вече не е теория за съвременния автор. Факт е колкото фактът, че земята се върти около слънцето.
Ернст Майр
За да изолираме революционните идеолози и техните убийци, трябва да спечелим доверието на мнозинството мюсюлмани. Това може да се случи само ако те се третират като равноправни граждани, а не само на теория и имат достъп до достойно образование и работа.
Иън Бурума
Основата на икономическата теория е в страниците на Маркс, потопени в такова богатство от кипящи фрази, че придобиват температура, която не е естествена.
Йозеф Алоиз Шумпетер
Знам, че не е достатъчно да те запомнят с книги и теории. Човек не прави разлика, освен ако не е разлика в живота на хората.
Йозеф Алоиз Шумпетер
Държавата живееше от приходи, които се произвеждаха в частната сфера за частни цели и трябваше да бъдат отклонени от тези цели с политическа сила. Теорията, която тълкува данъците по аналогията с клубните такси или закупуването на услугите, да речем, на лекар, само доказва колко далеч е тази част от социалните науки от научните навици на ума.
Йозеф Алоиз Шумпетер
Предишна
1
...
13
14
(Текуща)
15
16
Следваща